Екзаменаційні тести з Устаткування ЗРГ

Додано: 19 січня
Предмет: Технології
Тест виконано: 29 разів
20 запитань
Запитання 1

Вказати основні механізми технологічної машини:

варіанти відповідей

джерело руху, передавальний і виконавчий механізми;

передавальний і виконавчий механізми;

виконавчий механізм і джерело руху;

апарати управління і виконавчий механізм

Запитання 2

Механізми, що забезпечують пуск і зупинку машини, а також контроль за її роботою – це:

варіанти відповідей

передавальні механізми;

виконавчі механізми;

захисту і блокування;

механізми управління.

Запитання 3

Для розвантаження очищеної картоплі в картопле очисну машину періодичної дії необхідно виконати таку послідовність дій:


варіанти відповідей

відкрити дверцята, не вимикаючи машину;


вимкнути машину та відкрити дверцята;

перекрити подачу води, відкрити дверцята на ходу машини;

підставити тару, закрити подачу води і відкрити дверцята на ходу машини.

Запитання 4

В робочу камеру картопле очищувальної машини вода подається для:

варіанти відповідей

промивання овочів;

змивання очисток і виведення їх з робочої камери;

промивання абразивної поверхні і робочого диска;

миття робочої камери.

Запитання 5

Ножова пара в м’ясорубці – це:

варіанти відповідей

підрізна решітка, ущільнююче кільце;

ущільнююче кільце,ножова решітка

двосторонній ніж,шнек;

двосторонній ніж, ножова решітка.

Запитання 6

Яке технологічне призначення наборів ріжучих інструментів професійних м’ясорубок?

варіанти відповідей

для крупного та дрібного подрібнення м’яса;

для крупного, середнього і дрібного подрібнення м’яса;

для середнього і дрібного подрібнення м’яса;

набір комплектується залежно від сорту м’яса.

Запитання 7

Яке призначення кнопки «Реверс» на пульті управління м’ясорубки?

варіанти відповідей

для збільшення швидкості м’ясорубки;

для миттєвої зупинки машини;

для повертання шнека в зворотному напрямку;

для короткочасного включення машини.

Запитання 8

Ножі фрези в розрихлювачах м’яса здійснюють рух:

варіанти відповідей

обертальний за годинниковою стрілкою з різними швидкостями;

зворотно – поступальний з однаковою швидкістю;

обертальний зустрічний з однаковою швидкістю;

планетарний.

Запитання 9

У тісторозкачувальній машині МРТ-60М товщина розкачування тіста регулюється в межах:

варіанти відповідей

від 100 до 50мм;

від 50 до 1 мм;

від 80 до 1 мм;

від 10 до 1мм.

Запитання 10

Перелічіть небезпечні зони в тістомісильних машинах:


варіанти відповідей

робочий орган (місильний важіль);

робоча камера (діжа);

місильний важіль, діжа;

електричний двигун.

Запитання 11

Яким чином необхідно перевіряти гостроту ножа в машинах для нарізання гастрономічних продуктів?


варіанти відповідей

методом пробного нарізання;

до леза ножа слід піднести натягнутий аркуш паперу, якщо ніж загострений добре, то папір легко розірветься;

до леза ножа піднести натягнутий аркуш паперу, якщо ніж загострений добре, то папір розрізається;

при виключеній машині лезо перевіряється рукою.

Запитання 12

Яким чином регулюється товщина нарізання в слайсерах?


варіанти відповідей

лімбом міліметричного регулятора до включення електродвигуна;

регулювальною гайкою на ходу машини;

регулювальним механізмом до включення електродвигуна;

товщина нарізання не регулюється.

Запитання 13

Середня тривалість миття столового посуду в мийних машинах:

варіанти відповідей

1-3 хв;

5-6 хв;

8-12 хв;

15-20 хв.

Запитання 14

З яких частин складається секція миття в машині періодичної дії?

варіанти відповідей

робоча камера та машинне відділення;

робоча камера та розвантажувальний стіл;

робоча камера та завантажувальний стіл;

робоча та сушильна камери.

Запитання 15

До герметично закритих трубчатих електронагрівачів відносяться:


варіанти відповідей

ТЕНи;

пальники;

спіралі;

Запитання 16

В якому температурному діапазоні може змінюватися температура в об’ємі смажильно – пекарських шаф?

варіанти відповідей

250 – 4000 С;

100 – 3500 С;

200 – 3500 С.

Запитання 17

Вкажіть неправильну відповідь. За призначенням смажильно – пекарське устаткування поділяється на :

варіанти відповідей

Сковороди, фритюрниці, грилі, шашличні печі;

Смажильні та кондитерські шафи, конвектомати та пароконвектомати;

Смажильні плити та харчо варильні котли.

Запитання 18

Механізм перевертання у перекидних котлах в змозі утримувати робочу камеру у положенні:

варіанти відповідей

до 1800;

до 900 ;

до 1100 .

Запитання 19

Для яких цілей призначений корпус теплового апарата?

варіанти відповідей

для теплової обробки харчових продуктів;

для зменшення теплових втрат у навколишнє середовище;

для монтажу основних деталей апарата.

Запитання 20

Льодогенератор – це холодильна машина, що призначена для:

варіанти відповідей

охолодження сировини та продуктів;

охолодження рідин;

приготування харчового льоду;

приготування технічного льоду, для охолодження продуктів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест