Етикет харчування

Додано: 9 жовтня 2024
Предмет: Етика
12 запитань
Запитання 1

Етикет це

варіанти відповідей

 сукупності моральних правил, суспільних норми поведінки та концепції «правильної та неправильної поведінки»

сукупність правил, що регламентують зовнішні прояви поведінки людини в певних ситуаціях

сукупність правил поведінки, що регулюють прояви людських взаємин

сукупність правил поведінки в громадських місцях, поводження з оточуючими людьми, форми звертання і привітання, манери поведінки, одяг тощо

Запитання 2

Що потрібно робити за столом з тканинною серветкою?

варіанти відповідей

покложити на коліна

заправити за комірець

положити поряд з тарілкою

Запитання 3

Чи потрібно користуватися сервіровочною серветкою, якщо вона дуже красива, згорнута у високу та складну конструкцію, а на столі достаньо паперових серветок ? 

варіанти відповідей

так, обов'язково потрібно

ні, непотрібно

не має значення

Запитання 4

Що не можна робити з тканинною серветкою під час їжі?

варіанти відповідей

Відкладати її в сторону, коли обід ще не закінчився, або ж взагалі не користуватися цим аксесуаром під час трапези

Витирати обличчя або шию від поту

Сморкатися в неї

Протирати серветкою під час їжі екран свого смартфона, посуд і столові прибори

Кидати серветку поверх тарілки з їжею

Запитання 5

Як правильно їсти хліб за столом?

варіанти відповідей

Потрібно взяти скибочку з хлібної тарілки, перекласти на свою тарілку та їсти відкусуючі невеликі шматочки

Потрібно взяти скибочку з хлібної тарілки, перекласти на свою тарілку та їсти відрізаючі шматочки за допомогою ножа та виделки

Потрібно взяти скибочку, перекласти на свою тарілку та їсти відламуючі маленькі шматочки руками

Запитання 6

Якщо у Вас застрягла їжа між зубів, що робити?

варіанти відповідей

за наявності зубочисток потрібно акуратно дістати її, а за відсутності терпіти

необхідно вибачитися, покинути стіл, і витягнути застряглу їжу у туалетній кімнаті

за наявності зубочисток потрібно вибачитися та акуратно дістати її, а за відсутності зубочисток - терпіти та очікувати слушний момент

Запитання 7

Які предмети можна положити поруч з собою на сервирований стіл?

варіанти відповідей

якщо предмет не більше долоні та не заважає сусідам, то його можна положити від себе по праву руку


якщо предмет не більше долоні та не заважає сусідам, то його можна положити від себе по ліву руку

якщо предмет не є частиною обіду, він не повинен перебувати на столі

за правилами етикету можна тримати на столі тільки телефон та окуляри

Запитання 8

як розташовуються ножі, ложки та виделки щодо тарілки?

варіанти відповідей

ножі завжди розташовуються праворуч, виделки ліворуч, а ложки зверху

ножі та ложки завжди розташовуються ліворуч, а виделки — праворуч

ножі та ложки завжди розташовуються праворуч, а виделки — ліворуч

Запитання 9

 Як правильно поводитися з хлібом і маслом?

варіанти відповідей

Потрібно взяти скибочку з хлібної тарілки, перекласти на свою тарілку, намазати маслом та їсти відкусуючи невеликі шматочки

Потрібно взяти скибочку з хлібної тарілки, перекласти на свою тарілку, відрізати або відламувати невеликі шматочки хліба, намазувати на них масло та їсти

Потрібно взяти скибочку з хлібної тарілки, перекласти на свою тарілку, поруч положити декілька шматочків масла та відрізаючи або відламуючи невеликі шматочки хліба брати з тарілки по черзі з шматочком масла.

Запитання 10

Як правильно ложити столові прибори?

варіанти відповідей

від тарілки: ложка з правого боку випуклою стороною донизу, ніж з правого боку гострою стороною до тарілки, виделка з лівого боку гострим кінцем до гори

від тарілки: ложка з правого боку випуклою стороною догори, ніж з правого боку гострою стороною від тарілки, виделка з лівого боку гострим кінцем до гори

від тарілки: ложка з лівого боку випуклою стороною донизу, ніж з правого боку гострою стороною до тарілки, виделка з лівого боку гострим кінцем вниз

Запитання 11

яку їжу можна їсти руками?

варіанти відповідей

суші, раки, лобстери , креветки з хвостами, дичину та птицю (крильця, реберця, куріпок, перепілок, рябчиків), продукти на шпажках, ягоди, які подаються з черешками

креветки з хвостами, устриці у мушлі, дичину та птицю (крильця, реберця, куріпок, перепілок, рябчиків), банани, плов

креветки з хвостами,устриці у мушлі, дичину та птицю (крильця, реберця, куріпок, перепілок, рябчиків), продукти на шпажках, банани.

суші, раки, лобстери , креветки з хвостами, устриці у мушлі, продукти на шпажках, ягоди які подаються з черешками

Запитання 12

Обери відповідність "закінчивв істи, страва дуже сподобалася"

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест