Опишіть молекулу гемоглобіна за наведеними ознаками:
За хімічною природою є: 1.білок , 2.полісахарид, 3. нуклеїнова кислота
Функція: 1.захисна, 2.транспортна, 3.каталітична
Є складником клітин системи: 1. дихальної, 2.кровоносної, 3.опорно-
рухової
Денатурація - це:
До складу молока входить білок:
Установіть відповідність між ферментом (1-4) та його субстратом (А-Д).
1 трипсин А гідроген пероксид
2 лактаза Б жир
3 ліпаза В молочний цукор
4 ДНКаза Г дезоксирибонуклеїнова кислота
Д білок
Ці речовини суттєво прискорюють хімічні реакції. Після закінчення реакції вони виділяються в незмінному вигляді й не входять до складу продуктів. Укажіть та охарактеризуйте такі речовини.
Назва: 1 вітаміни,2 гормони, 3ферменти
Мономерами є: 1 моносахариди, 2 амінокислоти, 3 жирні кислоти
Функція: 1 регуляторна, 2 енергетична, 3 каталітична
Яку природу можуть мати ферменти?
Укажіть основні ферменти, що виділяються слинними залозами:
Зазвичай один фермент каталізує:
Ферменти у процесі реакції самі:
Властивості ферментів:
Активний центр складних ферментів містить...
Коферментом у складних ферментів можуть бути:
Субстрат відповідає активному центру ферменту:
Прочитайте опис: «Ферменти, які розщеплюють вітаміни, малоактивні за низьких температур». Укажіть умову зберігання або обробки харчових продуктів, яка пов’язана з описаною властивістю.
Ферменти виконують функцію
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома