Функції метрдотеля

Додано: 21 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
17 запитань
Запитання 1

Яке призначення аванзалу?

варіанти відповідей

1. Для зберігання одягу відвідувачів.

2. Для обслуговування гостей.

3. Для відпочинку споживачів та очікування процесу обслуговування.

4. Для проведення бенкетів.  

Запитання 2

При оформленні замовлення бенкету погоджують:

варіанти відповідей

1) дату і час початку бенкету, орієнтовне меню і кількість учасників;   

2) посуд для подачі страв;

3) меню – замовлення;

4) підсумковий рахунок.

Запитання 3

До основних приборів належить:

варіанти відповідей

А) закусочні, столові, рибні прибори

Б) закусочні, столові, рибні прибори, виделка кокотна.

В) закусочні, столові прибори, лопатка

Г) закусочні, столові, рибні прибори, салатна ложка

Запитання 4

Зал бару обладнується:

варіанти відповідей

1. охолоджуючою вітриною;


2. буфет-прилавок;

3. барна стойка;

4. сервантом для посуду.

Запитання 5

Яка музика бажана у ресторані для літніх людей?

варіанти відповідей

1. Джаз.

2. Класична.

3. Рок.

4. Модерн.

Запитання 6

Як класифікується кейтерингове обслуговування? 

варіанти відповідей

1. За контингентом замовників, за місцем проведення заходу, за повнотою наданих послуг.

2. За кваліфікацією персоналу, якістю розробленого меню, умінням створити атмосферу

3. Тематичною наповненістю, наданням ділових послуг. 

4. Форми обслуговування компаній “Сільпо”, “Фуршет”, “Велика кишеня”. 

Запитання 7

Які вина краще порекомендувати до смаженої курки або качки?

варіанти відповідей

1. Молоді й легкі червоні вина.

2. Білі сухі вина.

3. Вина ароматизовані.

4. Міцні вина. 

Запитання 8

На якому прийомі після вибору страв гості розміщуються за окремими попередньо сервованими столиками?

варіанти відповідей

1. Прийомі-фуршет.

2. Прийомі за типом “шведського столу”.

3. Прийомі-полуденку.

4. Бенкет-коктейлі. 

Запитання 9

Укажіть спеціалізоване приміщення для обслуговування святкових заходів, урочистостей.

варіанти відповідей

1. Гардероб.

2. Бенкетна зала. 

3. Касова зала.

4.Аванзал.

Запитання 10

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського.

варіанти відповідей

1. Десертна мілка.

2. Закусочна тарілка.

3. Пиріжкова тарілка.

4. Десертна глибока. 

Запитання 11

В торговій залі ресторану гостей зустрічає:

варіанти відповідей

1. Директор ресторану;

2. Адміністратор ресторану;

3. Офіціант;

4. Швейцар.

Запитання 12

Слово «Прейскурант» вино – горілчаних виробів, напоїв, кондитерських та тютюнових виробів походить від німецьких слів:

варіанти відповідей

1 «прейс» (ціна) і «курант» (постійна).

2 «прейс»- ціна, «курант» - «вихід».

3 «прейс» - ємкість, «курант»- грами.

4 «прейс»- ціна, «курант» - порція.

Запитання 13

Після прийняття замовлення офіціант:

варіанти відповідей

1. Питає, що ще будете замовляти.

2. Повторює відвідувачам прийняте замовлення, уточнює час подавання страв.

3. Приймає замовлення дякує. 

4. Дякує за замовлення і уточнює в якій послідовності виконувати замовлення.

Запитання 14

Всі холодні закуски подають при температурі:

варіанти відповідей

1. 6-8ο С


2. 8-10ο С

3. 10-14ο С

4. 10-16ο С

Запитання 15

Для якого сервісу характерне обслуговування з допомогою приставного столика?  

варіанти відповідей

1. Англійського

2. Французького.

3. Американського

4. В "стіл"

Запитання 16

Хто контролює правильність заповнення рахунків і реєстрів?

варіанти відповідей

1. Офіціант.

2. Бармен.

3. Адміністратор. 

4. Заступник директор.

Запитання 17

Яка форма обслуговування не потребує використання столів?

варіанти відповідей

1. «кава-брейк»;

2. прийом-коктейль;

3. фуршет;

4. бенкет-чай.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест