Технологія приготування страв овочів

Додано: 24 березня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 24 рази
12 запитань
Запитання 1

Які з перерахованих овочів варять без солі?

варіанти відповідей

спаржу, артишоки, гарбузи

буряки, моркву, зелений горошок

картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 2

Сушені овочі перед варінням промивають, заливають холодною водою і залишають для набухання на

варіанти відповідей

1-5 год

1-3 год

3-4 год

Запитання 3

Зварену картоплю зберігають на марміті не більше ніж

варіанти відповідей

2 год

60 хв

3-4 год

Запитання 4

Для припускання нарізані овочі викладають шаром

варіанти відповідей

10 см

5 см

8 см

Запитання 5

Для припускання використовують помідори

варіанти відповідей

з шкірочкою

без шкірочки

з шкірочкою та без шкірочки

Запитання 6

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

баклажани, цибулю ріпчасту

картоплю, моркву

буряк, стручки квасолі

Запитання 7

У фритюрі овочі смакжать при температурі

варіанти відповідей

140-150°C

170-180°C

200-250°C

Запитання 8

При смаженні у фритюрі беруть жиру

варіанти відповідей

у 5 разів більше ніж овочів

у 7 разів бальше ніж овочів

у 4 рази більше ніж овочів

Запитання 9

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

варіанти відповідей

розм'якшилися

швидше просмажилися

для видалення гіркоти

Запитання 10

Овочі запікають при температурі

варіанти відповідей

160-180°C

200-250°C

250-280°C

Запитання 11

Запечені страви з овочів зберігають протягом

варіанти відповідей

1 год

2 год

3 год

Запитання 12

Овочі й вироби з них смажать

варіанти відповідей

трьома способами

двома способами

чотирма способами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест