Вироби з листкового і прісно-здобного тіста

Додано: 24 березня
Предмет: Технології
10 запитань
Запитання 1

Борошно з яким вмістом клейковини необхідно використовувати при приготуванні листкового тіста?

варіанти відповідей

18-20%

35-40%

30-35%

40-45%

Запитання 2

На еластичність клейковини й шароутворення тіста сприятливо впливає наявність таких інгредієнтів:

варіанти відповідей

солі, цукру, масла вершкового.

солі, кислоти, дотримання температурного режиму у приміщенні.

солі, кислоти, яєць або меланжу.

Запитання 3

Яку кількість борошна змішують з вершковим маслом, при його підготовці?

варіанти відповідей

5-10%

5-8%

10%

8-10%

Запитання 4

Приготування тіста складається з наступних етапів:

варіанти відповідей

замішування, підготовка масла, прошарування.

замішування, охолодження, підготовка масла, прошарування.

підготовка масла, замішування, прошарування.

Запитання 5

Яку мінімальну кількість разів необхідно застосувати до процесу розкачування тіста?

варіанти відповідей

3

4

7

2

Запитання 6

Для випікання листкових виробів, кондитерські дека змащують:

варіанти відповідей

тваринним жиром

водою

рослинним жиром

деко покривають пергаментом

Запитання 7

Чому краї листкових напівфабрикатів не можна змащувати яйцем?

варіанти відповідей

відувається злипання шарів, що перешкоджає їх розшаровуванню

відбувається запікання шарів, що утворює на поверхні здуття виробу

вироби не збільшуються в об`ємі під час випікання

Запитання 8

В чому особливості випікання виробу з листкового тіста кулебяки?

варіанти відповідей

випікання відбувається в два етапи

температура випікання 2600 С

поверхню виробу змащують після випікання

виріб випікають на змащеному жиром деку

Запитання 9

Які види розпушувачів використовують при приготування прісно-здобного напівфабрикату?

варіанти відповідей

соду або амоній

лимонну, оцтову, молочну кислоти

дріжджі

тільки амоній

Запитання 10

Який з видів виробів зазначено на фото?

варіанти відповідей

сочні з сиром

ватрушки

розтягаї

пиріжки з сиром

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест