В якому випадку не допускається використання назв молочних продуктів у власних назвах продуктів і торговельних марках?
Які показники є критеріями безпеки молока і молочних продуктів (може мати декілька вірних відповідей)?
Які вимоги висуваються до сировини, яка використовується для виробництва молочних продуктів дитячого харчування і безпосередньо до самих продуктів дитячого харчування?
Якими методами забезпечується збереження якості молока на молокозаводах?
Під час пастеризації..?
Стерилізоване молоко зберігається...
Які продукти відносять до продуктів молочнокислого бродіння?
За органолептичними і хімічними показниками ацидофілія і ацидофільне молоко повинні відповідати таким вимогам?
За яких умов зберігання вершкового масла сповільнюються мікробіологічні та фізико-хімічні процеси, які спричинюють псування продукту?
Що роблять з молоком, отриманим від тварин, хворих на сибірську виразку, емфізематозний карбункул, чуму ВРХ, повальне запалення легенів, паратуберкульоз, сказ, при ураженні вимені актиномікозом, інфекційній жовтусі, тощо?
Що роблять з молоком, отриманим від тварин, хворих на бруцельоз, сальмонельоз, ящур, лейкоз?
За якими показниками оцінюють бактеріальну забрудненість молока?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома