Санітарно- гігієнічні вимоги до простих нарізних і поштучних тістечок, простих тортів масового попиту з різних видів тіста.

Додано: 13 травня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 133 рази
13 запитань
Запитання 1

Що таке тістечка?

варіанти відповідей

а) Висококалорійні штучні вироби різної форми і розмірів (прямокутні, круглі, овальні, у вигляді кільця і т. ін.), із різноманітним смаком та ароматом, привабливим зовнішнім виглядом.

б) Вироби зі значним вмістом цукру, жиру, яєць, привабливим зовнішнім виглядом, різноманітним смаком і ароматом, великого розміру, складного оздоблення, обмеженої стійкості при зберіганні.

в) Круглі, звичайно солодкі, пиріжки, смажені в олії, маслі і т.ін. 

Запитання 2

Залежно від виду напівфабрикату, тістечка поділяються на такі групи:

варіанти відповідей

а) бісквітні; пісочні; листкові; мигдалево-горіхові; вафельні; повітряні;

б) бісквітні; пісочні; листкові; мигдалево-горіхові; вафельні; повітряні; крихтові;

комбіновані (з різних випечених напівфабрикатів).

в) листкові; мигдалево-горіхові; вафельні; повітряні; крихтові;

комбіновані (з різних випечених напівфабрикатів).

Запитання 3

Робочі місця кондитерів визначаються відповідно до...

варіанти відповідей

а) чинних інструкцій

б) технологічного процесу приготування борошняних кондитерських виробів, який зазвичай складається з таких стадій: приготування і заміс тіста; формування виробів; випічки; обробки і короткочасного зберігання виробів.

в) технологічного процесу приготування борошняних кондитерських виробів, який зазвичай складається з таких стадій: зберігання і підготовка сировини; приготування і заміс тіста; формування виробів; приготування начинок; випічки; обробки і короткочасного зберігання виробів.

Запитання 4

Тістечка без обробки укладають наступним чином...

варіанти відповідей

а) укладають в один ряд у пластмасові, металеві або дощаті ящики, забезпечені щільно прилеглими кришками.

б) укладають на ребро не більше 100 штук в один ящик.

в) укладають в паперові капсули, а потім в коробки або ящики.

Запитання 5

За складом оздоблення торти поділяють на...

варіанти відповідей

а) вироби масового попиту і фігурні.

б) вироби масового попиту, фігурні, нарізні.

в) вироби масового попиту та заказні

Запитання 6

При оцінюванні якості тортів і тістечок проводиться мікробіологічний контроль, тому що...

варіанти відповідей

а) Так визначають вологість, уміст цукру й жиру, який має відповідати затвердженим рецептурам.

б) Тістечка й торти із кремом легко піддаються мікробному псуванню

в) обидві відповіді вірні

Запитання 7

На коробках, пачках з тортами і тістечками зазначають...

варіанти відповідей

а) загальні відомості, дату і час виготовлення, умови і терміни зберігання.

б) дату і час виготовлення, умови і терміни зберігання.

в) умови і терміни зберігання.

Запитання 8

Тістечка з білковозбивним кремом, фруктовим оздобленням або без оздоблення зберігаються...

варіанти відповідей

а) при температурі (6±2) °С 36 годин

б) при температурі (6±2) °С 72 години

в) при температурі (6±2) °С 5 діб

Запитання 9

Тістечка із заварним кремом і збитими вершками зберігаються...

варіанти відповідей

а) при температурі (6±2) °С 6 годин

б) при температурі (6±2) °С 72 години

в) при температурі (6±2) °С 5 діб

Запитання 10

Торти пісочні із фруктовими джемами зберігаються...

варіанти відповідей

а) при температурі (6±2) °С 6 годин

б) при температурі (6±2) °С 72 години

в) при температурі (6±2) °С 7 діб

Запитання 11

Під час виготовлення кремових тортів і тістечок необхідно суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог, тому що...

варіанти відповідей

а) вони не підлягають тепловій обробці

б) є поживним середовищем для розвитку шкідливої мікрофлори

в) є швидкопсувним продуктом

Запитання 12

Перевозять тістечка і торти у ...


варіанти відповідей

а) чистих, сухих, закритих автомашинах.

б) машинах спільно із свіжовипеченим хлібом

Запитання 13

Не допускають до реалізації тістечка й торти з такими дефектами...

варіанти відповідей

а) з присмаком недоброякісної сировини або іншими сторонніми запахами, присмаками;

б) деформовані;

в) зі змазаним рисунком обробки або таким, що розплився;

г) із загартуванням;

д) всі відповіді вірні

е) з непромісом, сторонніми включеннями й забрудненнями

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест