Гігієнічні вимоги до реалізації готової продукції. Умови та терміни зберігання, реалізації ("Кухар" 4-й кв. розряд)

Додано: 2 квітня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 516 разів
15 запитань
Запитання 1

При роздачі гарячі страви (супи, соуси, напої) повинні мати температуру не нижче:

варіанти відповідей

а) 75˚C;

б) 65˚C;

в) 55

Запитання 2

Готові перші і другі страви можуть знаходитися на гарячій плиті не більше:

варіанти відповідей

а) готовлять у міру реалізації;

б) 2–3 год.;

в) 1 години

Запитання 3

Салати вінегрети, гастрономічні продукти, інші холодні страви і напої повинні виставлятися в порційному вигляді в охолоджуваному прилавку-вітрині ...

варіанти відповідей

а) у міру реалізації;

б) за 2–3 год.;

в) за 30 хвилин до реалізації

Запитання 4

Перед реалізацією охолоджена їжа перевіряється і дегустується завідуючим виробництвом (заступником), після чого обов'язково...

варіанти відповідей

а) одразу реалізується відвідувачам:

б) піддається тепловій обробці (кип'ятіння, смаження на плиті або в жаровій шафі);

в) всі відповіді вірні

Запитання 5

Забороняється залишати для реалізації на наступний день...

варіанти відповідей

а) салати, вінегрети, паштети, холодці, заливні страви і ін. особливо швидкопсувні холодні страви; супи молочні, холодні, солодкі, супи-пюре;

м'ясо відварне порційне для 1 страви, млинці з м'ясом і сиром, рубані вироби з м'яса, птиці, риби; соуси; омлети; картопляне пюре, відварні макаронні вироби;

компоти і напої власного виробництва.

б) салати, вінегрети, паштети, холодці, заливні страви і ін. особливо швидкопсувні холодні страви;

в) салати, вінегрети, паштети, холодці, заливні страви і ін. особливо швидкопсувні холодні страви та соуси

Запитання 6

Для доставки напівфабрикатів з заготовочних підприємств у доготовочні або магазини кулінарії слід використовувати...

варіанти відповідей

а) спеціальну марковану тару (металеву, полімерну) з щільно підігнаними кришками, дозволені МОЗ України для контакту з харчовими продуктами.

б) пакувальні матеріали (целофан пергамент і ін.), дозволені МОЗ України для контакту з харчовими продуктами.

в) обидві відповіді вірні

Запитання 7

У роздаточні пункти, буфети їжа доставляється в термосах і в спеціально виділеному, добре вимитій і ошпареній кип'ятком посуді з кришками, що щільно закриваються. Термін зберігання гарячих перших і других страв в термосах не повинен перевищувати...

варіанти відповідей

а) 2 години;

б) 3 години;

в) 1 години

Запитання 8

Готові продукти харчування повинні зберігатися окремо від сировини й напівфабрикатів, щоб...(може містити кілька вірних відповідей)

варіанти відповідей

а) попередити можливе інфікування готової продукції;

б) попередити харчові отруєння;

в) щоб дотриматися певної температури зберігання

Запитання 9

У холодильних камерах підтримується постійна температура, яка при зберіганні кондитерських виробів не повинна перевищувати:

варіанти відповідей

а) 0 - (-2°)С;

б) 6 С;

в) 4 С

Запитання 10

Всі приготовлені продукти ставлять у холодильник охолодженими до кімнатної температури, в закритому посуді, оскільки це...

варіанти відповідей

а) запобігає їх випаровуванню;

б) попереджає надмірне намерзання льоду на випарнику;

в) попереджає харчові отруєння

Запитання 11

У морозильній камері на верхній поличці розміщують...

варіанти відповідей

а) охолоджене м’ясо, рибу, ковбасні вироби і всі продукти, що швидко псуються;

б) молочні продукти (сир, сметану, кефір, молоко, вершкове масло) та зелень, попередньо упаковану в поліетиленовий пакет або лоток закритий кришкою;

в) овочі та фрукти

Запитання 12

Якими повинні бути ваші дії у виняткових випадках вимушеного зберігання їжі, що залишилася?

варіанти відповідей

а) Їжу необхідно охолодити і зберігати при температурі 2–6˚C не більше 18 год;

б) їжу необхідно утілізувати;

в) їжу необхідно повторно розігріти на наступний день.

Запитання 13

Термін зберігання таких швидкопсувних страв, як драглі і м'ясо заливне, вироби із січеної маси смажені (котлети, биточки, біфштекси), риби заливної, рибних котлет становить:

варіанти відповідей

а) 6 годин;

б) 12 годин;

в) 24 години.

Запитання 14

Термін зберігання таких швидкопсувних страв, як торти та тістечка з заварним кремом становить:

варіанти відповідей

а) 6 годин;

б) 24 години;

в) 36 годин.

Запитання 15

Термін зберігання желе, самбуків, мусів становить:

варіанти відповідей

а) 6 годин;

б) 24 години;

в) 36 годин.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест