Приготування страв з овочів

Додано: 5 квітня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 68 разів
10 запитань
Запитання 1

1. В якому цеху готують страви і гарніри з овочів?

варіанти відповідей

а) овочевому

б) гарячому в суповому відділенні

В) гарячому в соусному відділенні

Запитання 2

2. Як правильно варити овочі?

варіанти відповідей

а) занурити овочі в киплячу воду, закрити кришкою, в за 10хв до завершення приготування посолити.

б) занурити овочі в киплячу підсолену воду, варити під закритою кришкою.

в) закласти овочі в казан залити холодною водою, варити в кінці варіння посолити.

Запитання 3

3. На скільки потрібно залити овочі водою при варінні?

варіанти відповідей

а) на 1-2см

б) на 2-3см

в) на 3-4см

Запитання 4

4. Картопляне пюре готують таким способом теплової обробки:

варіанти відповідей

а) допоміжним

б) комбінованим

в) основним

Запитання 5

5. Які овочі припускають у власному соку?

варіанти відповідей

а) томати, капусту, шпинат

б) томати, кабачки, гарбуз

в) гарбуз, моркву, томати

Запитання 6

6. Як використовують припущені овочі?

варіанти відповідей

а) як гарнір, та самостійну страву

б) для начинок

в) як напівфабрикат для приготування перших страв

Запитання 7

7. Для смаження використовують:

варіанти відповідей

а) сирі овочі

б) попередньо зварені овочі

в) попередньо припущені овочі

Запитання 8

8. Яке співвідношення жиру і овочів при смаженні їх у фритюрі?

варіанти відповідей

а) 1 до 2

б) 1 до 3

в) 1 до 4

Запитання 9

10. Як тушкують овочі:

варіанти відповідей

а) кожен вид овочів окремо

б) суміш овочів

в) всі відповіді вірні

Запитання 10

11. Для страви "Картопля запечена з сиром" картоплю нарізають:

варіанти відповідей

а) брусочками

б) кружальцями

в) часточками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест