Харчові отруєння та їх профілактика

Додано: 14 жовтня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 176 разів
18 запитань
Запитання 1

Харчові отруєння – це

варіанти відповідей

гострі захворювання, що виникають від вживання їжі, яка містить токсини мікробної або немікробної природи

гострі захворювання, що виникають від вживання ліків,

швидкі захворювання, що виникають від вживання їжі, яка містить токсини мікробної або немікробної природи

головокружіння, що виникають від вживання їжі, яка містить токсини мікробної або немікробної природи

Запитання 2

Харчові отруєння бувають

варіанти відповідей

мікробного, глистяного походження

отрутного , немікробного походження

мікробного, немікробного походження

металевого , мікробного походження

Запитання 3

Токсикоінфекції – отруєння їжею,

варіанти відповідей

що містить отруту

що містить живих бактерій

що містить мертвих бактерій

що містить живих глистів

Запитання 4

Сальмонельоз, отруєння умовно-патогенними мікробами -це

варіанти відповідей

Інтоксикоінфекції

Токсикоінфекції

Мікотоксикози 

Інтоксикації 

Запитання 5

Ботулізм, стафілококове отруєння -це

варіанти відповідей

Токсикоінфекції

Мікотоксикози

Нетоксикоінфекції

Токсикози

Запитання 6

  Мікотоксикози – це

варіанти відповідей

отруєння їжею, яка зберігалась без холодильника

отруєння їжею, ураженою цвілями.

отруєння їжею, що вже містить токсини, 

отруєння їжею, що містить живих бактерій, 

Запитання 7

До отруєнь немікробного походження не відносять отруєння

варіанти відповідей

продуктами токсичними за своєю природою

харчовими продуктами за певних умов

продуктами з отруйними домішками

їжею, ураженою цвілями.

Запитання 8

Що відносять до отруєнь невизначеної природи:

варіанти відповідей

сальмонелльоз

сартландська хвороба

ботулізм

кишкова паличка

Запитання 9

Яйця водоплавної птиці (качок, гусей) під час формування і знесення інфікуються мікробами..

варіанти відповідей

ботулінус

сальмонели

цвілі

гриби

Запитання 10

Стафілококмікроб, що широко розповсюджений у природі, а особливо на

варіанти відповідей

фруктах

гнійних ранах людини та тварин.

овочах

порізах у тварин

Запитання 11

Яйця водоплавної птиці використовують

варіанти відповідей

для кремів

для омлетів

тільки в хлібопекарській промисловості, де застосовують високі температури і тривалі інтервали випікання виробів

для яєць-пашот

Запитання 12

Профілактика мікотоксикозів на підприємствах харчування,що не відноситься

варіанти відповідей

    Перебирання круп;

Просіювання борошна та мілко подрібнених круп

Промивання круп 

Заморожування круп

Запитання 13

Що не відноситься до отруєння продуктами токсичними за своєю природою

варіанти відповідей

ядра кісточкових плодів

сира квасоля

гриби

яйця водоплавних птахів

Запитання 14

Отруєння харчовими продуктами за певних умов можна отримати вживаючи в їжу

варіанти відповідей

проросла картопля

ядра кісточкових плодів

озерною рибою в певні періоди в деяких регіонах світу

отруєння їжею, що вже містить токсини

Запитання 15

До харчових отруєнь продуктами з отруйними домішками відносяться

варіанти відповідей

консерви тривалого зберігання в скляних банках

консерви тривалого зберігання в металевих банках

яйця в лотках

риба в поліетиленовому пакеті

Запитання 16

Отруєння їжею, що вже містить мікроорганізм ботулінус, це-

варіанти відповідей

овочевий суп

мясо консервоване з порушенням технологічного процесу

риба смажена

мясо варене

Запитання 17

Якщо у кухара є гнійничкові ураження на руках, то страва може бути забруднена

варіанти відповідей

ботулізмом

сальмонелльозом

стафілаккоком

глистами

Запитання 18

Під час вживання кістянок абрикосів, мигдалю виникає отруєння

варіанти відповідей

продуктами з отруйними домішками

продуктами токсичними за своєю природою

продуктами що містять цвілі

продуктами що містять гриби

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест