Харчові жири. Олії

Додано: 14 травня 2020
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 90 разів
10 запитань
Запитання 1

Жири - це ...

варіанти відповідей

ефір-гліцерид, що складається з гліцерину і жирних кислот

спирти

альдегіди

кетони

Запитання 2

Сировиною для отримання кукурудзяної олії є ...

варіанти відповідей

насіння

зародки

м'якоть

плоди

Запитання 3

Консистенція жирів залежить від вмісту ...

варіанти відповідей

мінеральних речовин

вітамінів

насичених та ненасичених жирних кислот

води

Запитання 4

Назвіть супутні жирам речовини...

варіанти відповідей

стерини, моносахариди

ферменти, фосфоліпіди

моносахариди, ультрамікроелементи

фосфоліпіди, стерини

Запитання 5

Розрізняють такі способи вилучення соняшникової оліі ...

варіанти відповідей

пресований, екстракційний

гідрогенізований, пресований

дезодорований, екстракційний

гідрогенізований, дезодорований

Запитання 6

Відбілювання олії - це вилучення ...

варіанти відповідей

восків

барвних речовин

мінеральних речовин

жирів

Запитання 7

Виморожена олія - це олія, з якої вилучені...

варіанти відповідей

фосфоліпіди

води

воски

білки

Запитання 8

До твердих рослинних олій належать ...

варіанти відповідей

вершкове масло

спреди

маргарин

пальмова олія, какао масло

Запитання 9

До рідких тваринних жирів належать ...

варіанти відповідей

олія морських тварин і риб

какао масло

маргарин

вершкове масло

Запитання 10

Рослинну соняшникову олію слід зберігати 4 місяці при відносній вологості повітря 65-75% та температурі ... (0 С)

варіанти відповідей

10-15

18-20

25-30

30-40

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест