Харчування

Додано: 4 листопада 2019
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 1473 рази
10 запитань
Запитання 1

Збалансоване харчування-це:

варіанти відповідей

харчування,під час якого людина відчуває себе ситою і жвавою, в хорошому настрої;

харчування,під час якого задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;

харчування,під час якого досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визначають за формулою 1:1:3

Запитання 2

Функції поживних речовин:

варіанти відповідей

енергетична;

відновлювана;

захисна;

прискорювальна;

Запитання 3

Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали процеси харчування. Перший учень сказав, що для нормального росту й розвитку організму необхідні білки, жири і вуглеводи. Другий додав, що до цього переліку слід додати вітаміни, мінеральні речовини та воду. Хто з них правий?  

варіанти відповідей

лише другий

лише перший

обидва неправі

обидва праві

Запитання 4

Два учні на уроках з основ здоров’я обговорювали значення вітамінів. Перший учень сказав, що авітаміноз — це вітамінне голодування організму, яке настає в разі споживання їжі з недостатнім умістом вітамінів. Другий заперечив, що авітаміноз — це значне порушення обміну речовин, спричинене тривалою відсутністю вітамінів у їжі. Хто з них правий?  

варіанти відповідей

лише перший

лише другий

обидва неправі

обидва праві

Запитання 5

Які продукти відносться до ненасичених жирів?

варіанти відповідей

Риб ячий жир

Вершкове масло

Оливкова олія,соняшникова олія...

Сало

Запитання 6

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

білкові молекули складаються з трьох елементів: вуглицю,кисню,азоту.

білкові молекули складаються з чотирьох елементів: вуглицю,кисню,азоту,водню.

амінокислоти які організм виробляє сам,називають замінними.

амінокислоти які організм виробляє сам,називають незамінними.

Запитання 7

Раціональне харчування базується на трьох принципах:

варіанти відповідей

помірність, одноманітність, збалансованість

помірність, різноманітність, збалансованість

калорійність,різноманітність, збалансованість

 помірність, різноманітність, незбалансованість

Запитання 8

 — джерело енергії для тіла. Їх поділяють на незасвоювані й засвоювані. Перші відомі як «корисні». Це клітковина та рослинні волокна. У великій кількості вони містяться в овочах, зелені, фруктах і ягодах, бобових, крупах (гречана, вівсяна, перлова, ячмінна), хлібі з висівками та виробах із борошна грубого помолу.

варіанти відповідей

Вуглеводи

Вітаміни

Жири

Білки

Запитання 9

– своєрідні прискорювачі всіх обмінних процесів. Вони надходять лише з їжею і не синтезуються (за винятком деяких) в організмі. 

варіанти відповідей

Вітаміни

Мінеральні речовини

Білки

Вуглеводи

Запитання 10

Обери правильне твердження:

варіанти відповідей

Наслідки ожиріння: підвищення артеріального тиску, цукровий діабет, атеросклероз, хвороби хребта та суглобів.

Учені підрахували, що підліткам потрібно 2300 – 2800 ккал на добу. 

Чим більше навантаження, тим менше треба їсти.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест