Як називається галузь науки, що поєднує хімію та кулінарію?
Які харчові добавки додають до харчових продуктів, щоб зберегти досягнену консистенцію продуктів харчування?
Який хімічний процес надає смаженим продуктам харчування характерну скоринку?
Якій хімічній реакції ми завдячуємо отриманню пухкого тіста?
Яка хімічна реакція відбувається при заморожуванні м'яса та риби?
Який хімічний процес відбувається при обробці м'яса лимонною кислотою чи оцтом?
При якій температурі відбувається денатурація білків?
Якій хімічній реакції ми завдячуємо отриманню повидла та джему?
Яка хімічна реакція дозволяє отримати кисіль?
Який хімічний процес відбувається з жирами під час тривалого зберігання, завдяки чому вони набувають гіркого смаку?
При якій температурі відбувається реакція Майяра?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома