Редиска, Редька, Пастернак, Селера, Хрін
Кольрабі, Брокколі це
Батун, шалот, порей. черемша
Ревінь, Спаржа, Артишок
Руккола.лоло росса, ейндвідій
Томати, Баклажани, Перець
До складу білків капусти входить елемент, який зумовлює запах сірководню при тепловій обробці і квашенні капусти. Це...
Капуста , яка має високе стебло, на якому у пазухах листків розміщені дрібні щільні головочки
Їстівною частиною цієї капусти є молоде, ніжне, потовщене стебло, що нагад велику ріпу, світло-зеленого або фіолетово-синього кольору
Цей овоч нарізують на овочерізках або вручну соломкою, квадратиками, часточками і січуть.
Придатна ця нарізка для борщів селянського і полтавського, юшки селянської, для припускання, тушкування і смаження (після попереднього відварювання).
Ефірні олії і глікозиди цих овочів зумовлюють специфічний запах і гострий смак та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі
Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів. Вони містяться в
Цибуля яких сортів містить найбільше цукрів (12-15 %) та ефірних олій (18-155 мг%),
Споживання цього овоча сприяє стійкості організму до простудних та інфекційних захворювань, збудження апетиту, поліпшенню травлення і роботи серця.
Зелень городини — паростки, зібрані після пророщування, які використовують як візуальний і смаковий компонент або інгредієнт у ресторанах вишуканої їжі
Що не входить до прованських трав
2 лаврові листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки тим'яну, 1 зелений лист цибулі-порей це-
Кунжут, тим'ян, майоран, сумах, орегано, сіль - це
Уживають молоді, товсті, м’ясисті, видовжені зелені, рожеві або червоні стебла (завтовшки не більше 2 см, завдовжки 30-70 см).
У їжу використовують молоді пагони біло-рожевого кольору завдовжки 18-20 см, які ще не з’явилися з ґрунту. Вони мають солодкуватий ніжний смак (нагадує зелений горошок) і запах.
Нерозкриті квіти багаторічної рослини, які збирають до початку повного цвітіння. їстівними частинами є м’ясисте квітколоже не-розкритих суцвіть (кошиків) і потовщені основи лусочок — пелюсток нижніх рядів.
Гіркуватий присмак недозрілих томатів зумовлений наявністю в них
зморшки, сморжі, трюфелі це гриби
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома