Хімічний склад і харчова цінність м'яса

Додано: 3 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 159 разів
12 запитань
Запитання 1

Вміст білка в м'ясі:



варіанти відповідей

21 - 41%;



16 – 21%;



1 – 7,2%.



Запитання 2

Основні тканини м'яса:



варіанти відповідей

м’язова, сполучна, жирова;



м’язова, сполучна, кісткова;



м’язова, сполучна, жирова, кісткова



Запитання 3

Речовини, які надають м'ясу приємного специфічного

смаку й аромату, ніжної консистенції:



варіанти відповідей

екстрактивні речовини;



мінеральні речовини;



міоглобін.



Запитання 4

Забарвлює м'ясо в червоний колір білок:



варіанти відповідей

міозин;



міоглобін;



міоген.



Запитання 5

Глікоген має властивість:



варіанти відповідей

добре поглинати і утримувати воду;



взаємодіяти з міозином, утворюючи актоміозин, який має

велику в’язкість;



при дозріванні м'яса перетворюватись на молочну кислоту,

яка розщеплює складні білки.



Запитання 6

Білки сполучної тканини:



варіанти відповідей

міозин, глобулін, колаген;



колаген, еластин, осеїн;



колаген, еластин, глобулін.



Запитання 7

Колаген має здатність:



варіанти відповідей

в холодній воді набухати, при нагріванні з водою переходити

у розчинний глютин;



розчинятись у воді;



набухати тільки в гарячій воді.



Запитання 8

«Мармуровим» називають м'ясо:



варіанти відповідей

яке містить багато колагену та еластину;



в якому жир відкладається у м'язах у вигляді тонких

прошарків;



жир відкладається на поверхні м'язів у вигляді тонкого шару.



Запитання 9

Кісткова тканина містить жиру до:



варіанти відповідей

37%;



24%;



3%.



Запитання 10

Міцні та ароматні бульйони одержують з кісток:



варіанти відповідей

таза і пористих закінчень трубчастих кісток;



таза і лопаток;



пористих закінчень трубчастих кісток і хребців.



Запитання 11

Найніжніше м'ясо розміщене на ділянці туші:



варіанти відповідей

стегнова частина;



уздовж хребта;



лопаткова частин.



Запитання 12

Для приготування січеної і котлетної маси

використовують частини м'яса:



варіанти відповідей

стегнова частина, черева, м'язи шиї;



м'язи кінцівок, шиї, лопатки;



м'язи кінцівок, шиї, черева.



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест