Вкажіть, чи є правильним твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання
Вкажіть від іонів яких речовин залежить твердість води?
Вкажіть в яку групу мінеральних речовин відноситься хлор?
Вкажіть, які з перерахованих речовин беруть участь в кровотворенні?
Вкажіть, в яку групу з перерахованих груп вуглеводів відноситься інулін
Вкажіть назву вітаміну В1
Лактоза це- ...
Вкажіть добову потребу людини в білках?
Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D?
Вкажіть, який з перерахованих вітамінів має назву токоферол?
Вкажіть, які з перерахованих речовин відносяться до алкалоїдів?
Які з перерахованих речовин мають бактерицидні властивості?
Вкажіть, яку воду використовують для приготування страв?
Вкажіть, який з перерахованих елементів бере участь в утворенні гемоглобіну?
За складом і властивостями білки поділяють на:
Вкажіть в яких продуктах найбільше міститься води?
Вкажіть в яких жирах переважають насичені жирні кислоти?
Вкажіть в яку групу вуглеводів відноситься галактоза?
Вкажіть, яка з перерахованих речовин при варінні з цукром утворює драглі?
Нестача вітаміну В1 в організмі людини призводить до захворювання?
Який з перерахованих вітамінів бере участь у процесі згортання крові?
Вкажіть, які з перерахованих продуктів містять екстрактивні речовини?
Вкажіть норму жирів на добу для людини?
Вкажіть, який з перерахованих вітамінів легко руйнується?
Вкажіть групу, до якої відноситься мінеральний елемент фтор?
До методів визначення якості харчових продуктів належить?
Обробка харчових продуктів, призначених для зберігання, з метою попередження псування, що викликається мікроорганізмами це....
Стерилізацію проводять при температурі...
Маринування здійснюється за допомогою....
Яка кислота утворюється під час квашення?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома