К. р. з теми "Теплова обробка продуктів" 16 група.

Додано: 4 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 30 разів
12 запитань
Запитання 1

1.      Вкажіть основні способи теплової обробки продуктів.

варіанти відповідей

 Варіння і смаження.

Тушкування.

Запікання.

Бланшування і пасерування.

Запитання 2

2.      Що таке термостатування?

варіанти відповідей

Короткочасне (від 1 до 5 хвилин) ошпарювання продукту окропом чи парою із наступним ополіскуванням холодною водою.

Підтримування заданої температури страв на роздачі або під час надходження до місця споживання.    

Припускання продуктів, здебільшого попередньо обсмажених.

Варіння продуктів на парі.

Запитання 3

3.      Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ...

варіанти відповідей

  запікання;

пасерування;

варіння;    

 смаження.

Запитання 4

4.      Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається...

варіанти відповідей

 смаження;

пасерування;

 тушкування;

припускання.

Запитання 5

5.    Жир для смаження основним способом розігрівають до температури.


варіанти відповідей

 100 °С;

200°С;

160 °С;  

Запитання 6

6. Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ...


варіанти відповідей

короткочасне обсмажування без додавання жиру;

варіння у великій кількості рідини;

припускання попередньо обсмажених продуктів із додаванням прянощів та приправ;  

теплове обробляння на відкритому вогні.

Запитання 7

7.   Визначте співвідношення жиру і продукту під час смаження у фритюрі.

варіанти відповідей

  2:1.

 3:1.

1:1.

  4:1. 

Запитання 8

Дві правильні відповіді.

8.   До бланшування вдаються, тому що воно …

варіанти відповідей

 полегшує наступну механічну кулінарну обробку продуктів; 

видаляє присмак гіркоти; 

доводить продукт до готовності;

сприяє утворенню нових смакових речовин.

Запитання 9

9.  Які зміни відбуваються з білками при т/о з температурою вище 70 С


варіанти відповідей

Коагуляція 

Сульфітація

Вібрація

Запитання 10

10.  Білки якого продукту при температурній обробці вище 75 С не виділяють воду?

варіанти відповідей

 Риби

М`ясо

 Яйця   

Запитання 11

11.  Що використовують для одержання кукурудзяної олії?

варіанти відповідей

Насіння

Зародки  

М'якоть

 Плоди

Запитання 12

Яка олія має тверду консистенцію?

варіанти відповідей

Соняшникова

Маслинова

Кокосова 

Лляна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест