1. Вкажіть основні способи теплової обробки продуктів.
2. Що таке термостатування?
3. Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається ...
4. Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається...
5. Жир для смаження основним способом розігрівають до температури.
6. Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає ...
7. Визначте співвідношення жиру і продукту під час смаження у фритюрі.
Дві правильні відповіді.
8. До бланшування вдаються, тому що воно …
9. Які зміни відбуваються з білками при т/о з температурою вище 70 С
10. Білки якого продукту при температурній обробці вище 75 С не виділяють воду?
11. Що використовують для одержання кукурудзяної олії?
Яка олія має тверду консистенцію?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома