Класифікація соусів,значення,приготування н/ф.

Додано: 20 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
15 запитань
Запитання 1

Соус це-

варіанти відповідей

додатковий компонент страви з напіврідкою консистенцією

додатковий компонент страви з рідкою консистенцією

гарнір

основна страва

Запитання 2

Готові гарячі соуси зберігають на марміті ... .

варіанти відповідей

під кришкою за температури 75–80 °С не більше ніж 3-4 години;

під кришкою за температури 50–60 °С не більше ніж 5 годин;

за температури 45–50 °С не більше ніж 2 години; 

а температури 80–90 °С не більше ніж 3 години.

Запитання 3

Як запобігти утворенню плівки на поверхні соусу?

варіанти відповідей

Поверхню полити олією.


Поверхню посипати сіллю.

Покласти шматочки якісного маргарину або масла вершкового. 

Поверхню збризнути водою.

Запитання 4

Який соус слід порекомендувати до відвареної цвітної капусти?

варіанти відповідей

Сухарний.


Соус-хрін.

Маринад овочевий.

Сметанний.

Запитання 5

Порекомендувати соус до відварених тріски та судака.

варіанти відповідей

червоний

білий

польський

сухарний

Запитання 6

До тушкованої яловичини найліпше підійде ... .соус

варіанти відповідей

голландський

паровий

соус-хрін

червоний

Запитання 7

Який загусник надає соусам більш ніжної консистенції?

варіанти відповідей

желатин

крохмаль кукурудзяний

борошно

агар

Запитання 8

соуси з грибів краще подавати до ...

варіанти відповідей

рисових, картопляних котлет,бабок

відварного м*яса

баранини

капусти припущеної

Запитання 9

Холодні соуси подають за температури ... .

варіанти відповідей

10-12 град.

14град

10град

15

Запитання 10

Гарячі соуси подають за температури ... .

варіанти відповідей

45-50 градусів

65-70

50-55

70-75

Запитання 11

соуси з м*ятою подають до....

варіанти відповідей

баранини

свинини

птиці

кролика

Запитання 12

соуси до складу яких входить сметана і яйця поліпшують смак ... і підвищує поживність....

варіанти відповідей

овочевих страв

страв з круп

страв з бобових

страв з птиці

Запитання 13

Соус з печерицями і щавлем краще подавати до ...... страв.

варіанти відповідей

м*ясних і рибних страв

овочевих страв

страв з макаронних виробів

страв з круп

Запитання 14

термін зберігання молочних соусів рідкої консистенції..

варіанти відповідей

1-1,5 год

1,5-2 год

4 год

30хв

Запитання 15

сметанні соуси зберігають на марміті...

варіанти відповідей

2 год

1 год

1.5 год

3-4 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест