Пастоварка: призначення, будова, принцип дії, регулювання температурного режиму, правила раціональної та безпечної експлуатації.

Додано: 22 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
15 запитань
Запитання 1

Професійна макароноварка зовні нагадує

варіанти відповідей

автоклав

фритюрницю

марміт

пароварильну шафу

Запитання 2

2.Пастоварка обробляє інгредієнти шляхом

варіанти відповідей

варіння їх у жирі

варіння їх у воді. 

варіння їх у соусі

варіння їх у бульйоні

Запитання 3

3.Застосування такого професійного обладнання, як макароноварка, зручне ще й тим, що, крім автоматизації процесу варіння борошняних виробів, всередині агрегату відбувається

варіанти відповідей

їхнє змащування олією протягом всього періоду готування, що запобігає їхньому злипанню

їхнє помішування протягом всього періоду готування, що запобігає їхньому злипанню

їхнє збивання протягом всього періоду готування, що запобігає їхньому злипанню

їхнє подрібнення протягом всього періоду готування, що запобігає їхньому злипанню

Запитання 4

4.Час, необхідний для приготування макаронів

варіанти відповідей

легко задається за допомогою спеціальних клавіш телефоні кухаря

легко задається за допомогою тумблера на панелі управління. 

легко задається за допомогою перемикача на панелі управління. 

легко задається за допомогою спеціальних клавіш на панелі управління. 

Запитання 5

5.Ємність з макаронами підіймається

варіанти відповідей

Після завершення обраної програми

Після завершення варіння макаронів

Після натискання кухарем на панелі керування червоної кнопки

Після натискання кухарем на кнопки стоп

Запитання 6

6.Пастоварка працює практично автономно

варіанти відповідей

Кухарям не доводиться переживати про те, що макарони злипнуться або розваряться, бо вони це контролюють.

обладнання контролює кухар і пробує макарони на готовність

обладнання виконує задану програму і подає сигнал про ступінь готовності страви.

Кухарям не доводиться переживати про те, що макарони злипнуться або розваряться, якість пасти залишається на висоті, бо використовують макаронні вироби з якісного борошна

Запитання 7

7.Економія місця, ресурсів і часу

варіанти відповідей

В порівнянні з приготуванням пасти в каструлі на плиті, макароноварки вдвічі ефективніші

В порівнянні з приготуванням пасти в каструлі на плиті,страви з макароноварки не смачні

В порівнянні з приготуванням пасти в каструлі на плиті,страви з макароноварки макаронні вироби злипаються

Страви з макароноварки пагано промиваються

Запитання 8

8.Коли процес варіння буде закінчено,

варіанти відповідей

відпрацьована вода через кран зливається в каналізацію і макарони треба вилавлювати ситом

відпрацьована вода через кран зливається в каналізацію і макароноварка готова до наступного використання.

відпрацьована вода через кран не зливається в каналізацію і макароноварка готова до наступного використання.

відпрацьований жир через кран зливається в каналізацію і макароноварка готова до наступного використання.

Запитання 9

9.Якщо таймер виставлений на конкретний час, професійна макароноварка

варіанти відповідей

включається сама , подає сигнал звуковий, щоб кухар підійшов та ввімкнув таймер часу

включається світловий сигнал для кухаря

включається звуковий сигнал для кухаря

включається сама і працює

Запитання 10

10.За способом встановлення пастоварка може бути

варіанти відповідей

підлогова

настінна

настільна та підлогова

балконна

Запитання 11

11.Електричні пастоварки -

варіанти відповідей

Нагрівання здійснюється за допомогою роботи трубчастого електричного нагрівача

Нагрівання відбувається за допомогою газового пальника.

Нагрівання відбувається за допомогою індукційної катушки

Нагрівання відбувається за допомогою газової колонки

Запитання 12

12.Професійна пастоварка на 3-4 кошики дозволяє

варіанти відповідей

варити і смажити одночасно різні види пасти

варити одночасно різні види пасти

смажити одночасно різні види пасти

подавати одночасно різні види пасти

Запитання 13

13.Універсальність макароноварки

варіанти відповідей

приготує не тільки макаронні вироби, але також пельмені, вареники, ньокки, інші вироби з тіста, рис та інші крупи, овочі, м'ясо і рибу;

приготує тільки макаронні вироби

приготує тільки макаронні вироби, але також пельмені, вареники, ньокки,

приготує не тільки макаронні вироби, але також овочі, м'ясо і рибу;

Запитання 14

14.Корпус, який виготовлений

варіанти відповідей

з нержавіючої сталі, не схильної до корозії,

з пластмаси, не схильної до корозії,

з алюмінію , не схильного до корозії,

з чавуну

Запитання 15

15.Чаші, кошики і всі інші комплектуючі без найменших проблем

варіанти відповідей

очищаються мийними засобами

очищаються кислотою

очищаються лугами

очищаються водою і мийними засобами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест