ОФ-3.1.1 КЛАСИФІКАЦІЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОРДАРСТВА

Додано: 17 жовтня 2020
Предмет: , 10 клас
Тест виконано: 187 разів
7 запитань
Запитання 1

Ресторан – це

варіанти відповідей

А) це заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля споживачів.


Б )заклад ресторанного господарства з широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напоїв, в якому застосовується самообслуговування або обслуговування офіціантами. Кафе можуть бути повносервісними або спеціалізованими


В) заклад ресторанного господарства із самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельнотехнологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі

Запитання 2

Заклад ресторанного господарства для обслуговування широкого контингенту споживачів з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

варіанти відповідей

А) бар


Б) Їдальня


В) ресторан

Запитання 3

Вестибюль- це 

варіанти відповідей

А )технологічно відокремлений виробничий підрозділ підприємства, в якому відбувається завершений процес.


Б)  це приміщення, в яких обслуговують споживачів


В )приміщення, в якому починається обслуговування. Він повинен бути просторим

Запитання 4

Бар це

варіанти відповідей

А) частина цеху, на якій відбувається завершена стадія виробничого процесу.

Б)невід’ємний елемент ресторану або окремий заклад, де можна замовити не тільки напій, але і морозиво, каву, різноманітні кондитерські вироби, фрукти, горіхи, а також легкі холодні закуски, які не вимагають спеціального сервірування столів.


В)частина цеху, на якій працюють один або кілька працівників, що виконують певні операції

Запитання 5

Гардероб - це

варіанти відповідей

А)приміщення, в якому починається обслуговування. Він повинен бути просторим


Б)приміщення для приймання верхнього одягу від споживачів та зберігання його на термін перебування їх у закладі


В)це приміщення, в яких обслуговують споживачів. Вони підрозділяються на основний зал, в якому здійснюється повсякденне традиційне обслуговування, бенкетний, призначений для обслуговування свят та інших урочистостей, і аванзал для збирання, очікування та відпочинку гостей

Запитання 6

Аванзал- це 

варіанти відповідей

А)– приміщення, в якому починається обслуговування. Він повинен бути просторим


Б)– спеціалізоване приміщення для обслуговування святкових заходів, урочистостей, як офіційних, так і неофіційних


В)приміщення для збирання та відпочинку гостей – учасників бенкетів (урочистостей, свят тощо).

Запитання 7

 Кафетерій

варіанти відповідей

А)заклад ресторанного господарства з широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напоїв, в якому застосовується самообслуговування або обслуговування офіціантами


Б)заклад ресторанного господарства із самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельнотехнологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі.


В)це заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля споживачів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест