Вкажіть речовини, які утворюються під час фотосинтезу
Глюкоза - це
Укажіть спосіб добування сахарози у промисловості
Оберіть фізичні властивості крохмалю
Крохмалю найбільше міститься у
Укажіть назву вуглеводів, які належать до полісахаридів
Целюлоза відрізняється від крохмалю тим, що
Вкажіть реактив, який використовують для виявлення крохмалю
Вкажіть результат дії гарячої води на крохмаль
У процесі добування сахарози з метою очистки від домішок, її обробляють послідовно
Укажіть вуглевод, з якого гідролізом отримують глюкозу та фруктозу
Молекула глюкози містить
Укажіть, в яких масових співвідношенях необхідно змішати цукор та воду, щоб отримати розчин з масовою часткою цукру 2%
Укажіть хімічний зв`язок, який характерний для вторинної структури білкової молекули:
Амінокислоти одночасно містять такі групи
Амінокислоти виявляють властивості
Укажіть прізвище вченого, який уперше синтезував поліпептиди
Амінокислоти є структурними одиницями
Амінокислоти, які не синтезуються організмом, називаються
Послідовність з'єднання амінокислот у поліпептидному ланцюзі - це
Найпростіша амінокислота має три назви. Вкажіть їх
За складом білки поділяють на:
Спіраль згортається в клубок (глобулу), специфічний для кожного білка. Це структура
Чинники, які можуть викликати денатурацію білків
Фізичні властивості амінокислот
При денатурації білків руйнуються просторові структури молекули крім
Молекула гемоглобіну складається з чотирьох субодиниць, сполучених з гемом. що містить йон Феруму. Отже для гемоглобіну, як і для деяких інших білків, характерна
Біуретова реакція - це:
Якісною реакцією на пептидний зв'язок є:
Навіщо використовують біуретову та ксантопротеїнову реакції?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома