Контрольні тестові завдання для кухарів 3 розряду. Обробка різних видів риб, продуктів моря та приготування напівфабрикатів з них.

Додано: 4 лютого
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Єдина риба з родини осетрових, яка живе у прісних водах, найменша за довжиною тіла й масою (її довжина не перевищує 35—55 см, а маса — 5—6 кг):

варіанти відповідей

а) шип;

б) стерлядь;

в) севрюга.

Запитання 2

Усі види філе розморожують на повітрі :

варіанти відповідей

11-13 °C

16-18 °C

13-15 °C

Запитання 3

Прийоми для приготування рибних напівфабрикатів

варіанти відповідей

нарізування, відбивання, маринування, подрібнення, панірування

нарізування, відбивання, маринування, подрібнення, вибивання, панірування

нарізування,маринування, подрібнення, вибивання, панірування

Запитання 4

Температура в м'язах мороженої риби:

варіанти відповідей

від - 6 до - 8°C

від - 7 до - 8°C

від - 6 до - 7°C

Запитання 5

Температура в м'язах охолодженої риби:

варіанти відповідей

від +3 до -1°C

від +5 до -1°C

від +5 до -3°C

Запитання 6

Риба родини осетрових з життєвим циклом до 50 років, яка зазвичай веде донний образ життя та за допомогою своєї гострої морди розкопує м'який донний мул, не маючи зубів годується ракоподібними:

варіанти відповідей

севрюга

стерлядь

осетр

Запитання 7

Кнельну масу готують із м'якоті

варіанти відповідей

судака, щуки, сома

судака, щуки, коропа

судака, щуки, товстолоба

Запитання 8

ракоподібні

варіанти відповідей

лангусти, краби, криветки, річкові раки, морський гребінець

омари, лангусти, краби, криветки, річкові раки

омари, морський гребінець, краби, криветки, річкові раки

Запитання 9

Трепанги - це

варіанти відповідей

морські водорості

голкошкірі

молюски

Запитання 10

Із рибної котлетної маси готують:

варіанти відповідей

котлети, битки, тюфтелі, рулети, зрази, фрикадельки

котлети, битки, тюфтелі, рулети, фрикадельки

котлети, тюфтелі, рулети, зрази, фрикадельки

Запитання 11

Харчові відходи риби:

варіанти відповідей

голови, кістки, плавники, молоки,визига, хрящі, жир

голови, плавники, молоки, луска, визига, хрящі, жир

голови, кістки, плавники, молоки, луска, визига, хрящі, жир

Запитання 12

Етапи процесу обробки риби (крім окуневих):

варіанти відповідей

розмороження мороженої риби, обчищення луски, видалення плавників, зябер, нутрощів, промивання

розмороження мороженої риби, обчищення луски, видалення плавників, зябер, очей, нутрощів, промивання

розмороження мороженої риби, обчищення луски, зябер, очей, нутрощів, промивання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест