Позначте спільну для метанолу та гліцеролу ознаку:
Позначте реакцію, характерну для етанової кислоти:
Позначте клас органічних сполук, до яких належать жири:
Зазначте речовини, з якими взаємодіє етанова кислота:
Зааначте назву речовини, що бере участь в утворенні всіх жирів.
Оберіть формулу твердого мила:
До рослинних жирів належать
Вкажіть реакцію, яка лежить в основі виробництва маргарину:
До фізичних властивостей жирів належить:
Вкажіть речовину, з якою реагують і гліцерол і оцтова кислота:
У живих клітинах жири виконують важливі функції:
Якісною реакцією на глюкозу є взаємодія з ... за кімнатної температури, в результаті розчин набуває синього(волошкового) кольору, а при нагріванні утворюється "мідне дзеркало".
В організмі людини і тварин вуглеводи запасаються у печінці у формі речовини:
До складу твердих жирів входять залишки:
До складу рідких жирів входять залишки:
Особливою властивістю глюкози є реакція бродіння. Який вид бродіння відбувається за участю лактобактерій:
Вкажіть функціональну групу карбонових кислот:
Вкажіть речовину, яку можна використати для виявлення гліцеролу:
Вкажіть речовину, яку можна використати для виявлення крохмалю:
Вкажіть формулу глюкози:
Вкажіть формулу крохмалю:
До природних полімерів належать:
Вкажіть функціональні групи глюкози:
Вкажіть речовину, яку використовують для одержання вибухових речовин і в парфумерії:
Вкажіть, що таке реакція естерифікації:
Первинна структура білка - це:
Вторинна структура білка - це:
Третинна структура білка - це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома