Позначте спільну для метанолу та гліцеролу ознаку:
Позначте реакцію, характерну для етанової кислоти:
Позначте клас органічних сполук, до яких належать жири:
Зазначте речовини, з якими взаємодіє етанова кислота:
Оберіть формулу твердого мила:
До рослинних жирів належать
Вкажіть реакцію, яка лежить в основі виробництва маргарину:
Вкажіть речовину, з якою реагують і гліцерол і оцтова кислота:
В організмі людини і тварин вуглеводи запасаються у печінці у формі речовини:
До складу твердих жирів входять залишки:
Особливою властивістю глюкози є реакція бродіння. Який вид бродіння відбувається за участю лактобактерій:
Вкажіть функціональну групу спиртів:
Вкажіть функціональну групу карбонових кислот:
Вкажіть речовину, яку мона використати для виявлення гліцеролу:
Вкажіть речовину, яку мона використати для виявлення крохмалю:
Вкажіть фізичні властивості етанолу:
Вкажіть функціональні групи глюкози:
Вкажіть органічну сполуку, яка є складовою частиною білка:
Вкавжіть функціональні групи амінокислот:
Первинна структура білка:
Обери продукти, з яких ми отримуємо вуглеводи.
Вкажіть масу глюкози, яка утвориться в результаті процесу фотосинтезу із 134, 4 л вуглекислого газу
Вкажіть матеріали, основу яких становлять білки
Аміноєтанова кислота прореагувала з утворенням трипептиду і води масою 7,2г. Обчисліть масу 12% розчину аміноетанової килоти, який при використали.
Укажіть на неіснуючу реакцію:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома