Крохмаль і целюлоза належать до ...
"Полісахариди — полімери" - . Так чи ні7
Речовини, з яких синтезовані ці полімери, мають однаковий склад?
"Патока — напіврідка, темно-жовта, схожа на мед речовина, солодка на смак.
Її використовують у кондитерському виробництві. Кондитерські вироби, для
приготування яких використовували патоку, менш солодкі на смак, довше зберігаються м’якими й мають відмінні смакові якості." - Це тверлдення істинне?
"Крохмаль — поживна речовина рослин, яку вони накопичують і зберігають про запас. Він є одним із продуктів фотосинтезу.
Найбільш багаті на крохмаль зерна злаків: рису — до 86 %, пшениці — до 75 %, кукурудзи — до 72 %, а також бульби картоплі — до 24 %". Погоджуєтеся з цим твердженням?
"Із крохмалем можуть взаємодіяти молекули йоду. У результаті утворюється сполука темно-синього кольору. Це якісна реакція на крохмаль." - правильно?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома