Крохмаль і целюлоза. Якісна реакція на глюкозу і крохмаль

Додано: 13 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 75 разів
6 запитань
Запитання 1

Крохмаль і целюлоза належать до ...


варіанти відповідей

полісахаридів

дисахаридів

моносахаридів

Запитання 2

"Полісахариди — полімери" - . Так чи ні7

варіанти відповідей

Так

ні

Запитання 3

Речовини, з яких синтезовані ці полімери, мають однаковий склад?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

"Патока — напіврідка, темно-жовта, схожа на мед речовина, солодка на смак.

Її використовують у кондитерському виробництві. Кондитерські вироби, для

приготування яких використовували патоку, менш солодкі на смак, довше зберігаються м’якими й мають відмінні смакові якості." - Це тверлдення істинне?


варіанти відповідей

Так

ні

Запитання 5

"Крохмаль — поживна речовина рослин, яку вони накопичують і зберігають про запас. Він є одним із продуктів фотосинтезу.

Найбільш багаті на крохмаль зерна злаків: рису — до 86 %, пшениці — до 75 %, кукурудзи — до 72 %, а також бульби картоплі — до 24 %". Погоджуєтеся з цим твердженням?


варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

"Із крохмалем можуть взаємодіяти молекули йоду. У результаті утворюється сполука темно-синього кольору. Це якісна реакція на крохмаль." - правильно?

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест