Кулінарія. Тематичне оцінювання.

Додано: 26 жовтня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 274 рази
12 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це ...

варіанти відповідей

приготування страв із борошна

уміння поділу страв на сніданок, обід та вечерю

мистецтво сервірування столу

мистецтво приготування їжі

Запитання 2

Близько 1500р. до н.е. з'явились улюблені ласощі багатьох людей. Що це було?

варіанти відповідей

шоколад

зефір

сир

суп

Запитання 3

Харчування має неабиякий вплив на ... (оберіть всі можливі варіанти)

варіанти відповідей

здоров'я

тривалість життя

працездатність

фізичний та розумовий розвиток

самопочуття та настрій

усі відповіді вірні

Запитання 4

На скільки груп зазвичай поділяють кулінарні вироби?

варіанти відповідей

4

6

10

12

Запитання 5

До холодних страв і закусок належать... (Оберіть усі можливі варіанти)

варіанти відповідей

бутерброди

салати

кекси

вареники

страви з яєць

Запитання 6

Перші страви класифікують за кількома ознаками. Оберіть їх серед запропонованих.

варіанти відповідей

за температурою подачі

за характером рідкої основи

за естетичною ознакою

за складністю приготування

Запитання 7

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

солодкі, солоні

холодні, гарячі

холодні, теплі

теплі, розігріті

Запитання 8

Інструкція з приготування кулінарного виробу називається:

варіанти відповідей

кулінарною підказкою

кулінарним рецептом

кулінарною запискою

Запитання 9

Оберіть усі складові сучасного кулінарного рецепту:

варіанти відповідей

назва страви

фото страви

кількість порцій та час приготування

необхідні інгредієнти, їх кількість та пропорції

обладнання

калорійність

цікаві факти

інструкцію з приготування

Запитання 10

Бланшування - це

варіанти відповідей

короткочасна термічна обробка.

довготривала термічна обробка

легке обсмажування в невеликій кількості жиру

спосіб нарізки сирих овочів, фруктів

Запитання 11

До первинної обробки продуктів належать: (оберіть всі можливі варіанти)

варіанти відповідей

варіння, пасерування

сортування, миття

очищення, нарізування

бланшування, тушкування

відбивання, панірування

смаження, запікання

перемішування, формування

Запитання 12

Який прийом теплової обробки продуктів зображено на картинці?

варіанти відповідей

варіння

тушкування

запікання

бланшування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест