Кулінарне розбирання і обвалювання яловичої туші.Приготування напівфабрикатів.

Тест виконано: 14 разів
10 запитань
Запитання 1

В якому цеху здійснюють обробку м'яса і приготування напівфабрикатів 

варіанти відповідей

у спеціалізовано­му м'ясному цеху заготівельного підприємства 

в м'ясному і птахоголинному

в м'ясо-рибному цеху підприємства , що працює на сировині

в мясному холодному цеху підприємства

Запитання 2

На підприємствах масового харчування застосову­ють два способи розморожування:


варіанти відповідей

повільний і швидкий.

на повітрі і у воді

у камерах дефростатах і на стелажах

Запитання 3

Процес відокремлення м'якоті від кісток називається.........

варіанти відповідей

приготування м'ясних напівфабрикатів

розрубування м'яса

обвалювання м'яса 

підготовка до теплової обробки

Запитання 4

Кулінарне розбирання м'яса туші яловичини здійснюють з метою 

варіанти відповідей

підготовки до теплової обробки

раціонального використан­ня окремих частин туші, які мають різне кулінарне призначення

приготування різних напівфабрикатів

Запитання 5

Розбирання півтуші яловичини передбачає такі операції:

варіанти відповідей

розділення на відруби, обвалювання відрубів, жилкуван­ня і зачищання, виділення напівфабрикатів великими шматками

розморожування, обвалювання відрубів, жилкуван­ня і зачищання, виділення напівфабрикатів великими шматками

миття, обсушування, обвалювання відрубів, жилкуван­ня і зачищання, виділення напівфабрикатів великими шматками

Запитання 6

Лінія розділення туші на передню і задню четвертини 

варіанти відповідей

проходить через ребро і між 12-м і 15м хребцями

посередені туші

проходить через ос­таннє ребро і між 13-м і 14-м хребцями

проходить між 7-м і 12-м хребцями

Запитання 7

Частини м'яса, в яких вміст сполучної тканини невеликий, використовують для 

варіанти відповідей

варіння

смаження

тушкування

запікання

Запитання 8

Частини м'яса, в яких вміст сполучної тканини великий, використовують для

варіанти відповідей

варіння

тушкування

смаження

припускання

Запитання 9

Товстий і тонкий краї призначені для

варіанти відповідей

смаження великими шматками, порці­онними натуральними, панірованими і дрібними шматочками

варіння великими шматками, порці­онними натуральними, і дрібними шматочками

смаження і тушкування, порці­онними натуральними, панірованими і дрібними шматочками

Запитання 10

Вирізка  призначена для

варіанти відповідей

смаження натуральними порціонними і панірованими шматочками.

смаження вели­ким шматком, натуральними порціонними і дрібними шматочками.

тушкують великими і порціонними шматками, смажать порціонними панірованими і дрібними шматочками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест