Вкажіть кулінарну обробку м'яса , яка включає в собі такі операції:
В якому цеху здійснюють обробку м'яса і приготування напівфабрикатів
На підприємствах масового харчування застосовують два способи розморожування:
Процес відокремлення м'якоті від кісток називається.........
Кулінарне розбирання м'яса туші яловичини здійснюють з метою
Розбирання півтуші яловичини передбачає такі операції:
Лінія розділення туші на передню і задню четвертини
Передня четвертина туші яловичини складається з
Вкажіть схему розбирання туші яловичини малюнка Б
Частини м'яса, в яких вміст сполучної тканини невеликий, використовують для
Частини м'яса, в яких вміст сполучної тканини великий, використовують для
Товстий і тонкий краї призначені для
Вирізка призначена для
Зовнішню і бокову частини задньої ноги використовують для
Лопаткову і підлопаткову частини, грудинку, пружок (м'ясо І категорії) використовують для
Кістки і сухожилки при обробці м'яса у яловичини І категорії становлять( %)
Кістки і сухожилки при обробці м'яса у яловичини ІІ категорії становлять( %)
Котлетне м'ясо — це
Залежно від виду м'яса розрізняють напівфабрикати
Щоб приготувати м'ясні напівфабрикати, застосовують такі способи:
Під яким кутом м'ясо нарізують на порціонні або дрібні шматочки
Для чого необхідно розпушувати м'ясо і підрізати сухожилки ?
Під час шпигування , м'ясо шпигують
За описом приготування напівфабрикату з яловичини визначити назву страви: У зачищених великих шматків м'якоті вирізки, товстого і тонкого країв, внутрішньої частини задньої ноги яловичини масою 1,5-2,5 кг у кількох місцях надрізують сухожилки і плівки, збризкують розчином лимонної кислоти (або натирають лимоном), солять і смажать.
За описом приготування напівфабрикату з яловичини визначити назву страви: Пружок, м'якоть грудинки яловичини відбивають до товщини 1 см, надають форми чотирикутника. Солять, посипають перцем, уздовж укладають нарізане смужками сало, варені яйця, розрізані на чотири частини, загортають у вигляді рулету, панірують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.
За описом приготування напівфабрикату з яловичини визначити назву страви: М'ясо нарізують під прямим кутом з потовщеної частини вирізки по одному шматочку на порцію 2-3 см завтовшки, злегка відбивають, надають округлої форми. При готуванні напівфабрикату з верхньої і внутрішньої частини задньої ноги на поверхні з обох боків роблять надрізи або пропускають на машині для розпушування м'яса.
Вкажіть термін зберігання підготовлених великошматкових напівфабрикатів
За описом приготування напівфабрикату з яловичини визначити назву страви: З товстого і тонкого країв верхньої і внутрішньої частин м'якоті задньої ноги нарізують на порціонні шматочки 1,5-2 см завтовшки, відбивають, надаючи овально-довгастої форми, підрізують сухожилки, солять, посипають перцем, змочують у льєзоні, обкачують у червоній паніровці
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома