Курсове дослідження

Додано: 5 червня 2022
Предмет: Українська мова, 11 клас
Тест виконано: 3 рази
18 запитань
Запитання 1

Оберіть НЕправильний приклад уведення цитати у текст:

варіанти відповідей

А. Артюхов зазначає: «Отже, студенти та молоді вчені, які списують та обманюють під час навчання, насправді не використовують свого потенціалу на повну, і таким чином завдають шкоди собі як науковцям та своїм майбутнім роботодавцям» [1, с. 30].

(Джерело 1: Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення серед молодих вчених : колективна монографія / за заг. ред. Н. Г. Сорокіної, А. Є. Артюхова, І. О. Дегтярьової. Дніпро : ДРІДУ НАДУ, 2017. 169 с.)

На думку А. Артюхова, «студенти та молоді вчені, які списують та обманюють під час навчання, […] завдають шкоди собі як науковцям та своїм майбутнім роботодавцям» [1, с. 30].

(Джерело 1: Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення серед молодих вчених : колективна монографія / за заг. ред. Н. Г. Сорокіної, А. Є. Артюхова, І. О. Дегтярьової. Дніпро : ДРІДУ НАДУ, 2017. 169 с.

«Отже, студенти та молоді вчені, які списують та обманюють під час навчання, – зазначає А. Артюхов, – насправді не використовують свого потенціалу на повну, і таким чином завдають шкоди собі як науковцям та своїм майбутнім роботодавцям» [1, с. 30].

(Джерело 1: Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення серед молодих вчених : колективна монографія / за заг. ред. Н. Г. Сорокіної, А. Є. Артюхова, І. О. Дегтярьової. Дніпро : ДРІДУ НАДУ, 2017. 169 с.)

А. Артюхов зазначає: Отже, студенти та молоді вчені, які списують та обманюють під час навчання, насправді не використовують свого потенціалу на повну, і таким чином завдають шкоди собі як науковцям та своїм майбутнім роботодавцям. (1,с. 30)

(Джерело 1: Академічна доброчесність: проблеми дотримання та пріоритети поширення серед молодих вчених : колективна монографія / за заг. ред. Н. Г. Сорокіної, А. Є. Артюхова, І. О. Дегтярьової. Дніпро : ДРІДУ НАДУ, 2017. 169 с.)

Запитання 2

Оберіть правильний варіант оформлення титульного аркушу:

варіанти відповідей

 З титульного аркуша починається нумерація сторінок, хоча номер сторінки на ньому не проставляється. У курсових роботах зазначають повну назву навчального закладу та його відомчу підпорядкованість, факультет, кафедру, на якій виконана робота, назву роботи, дані про студента та наукового керівника, місто та рік подання роботи до захисту. 

На титульному аркуші треба ставити нумерування сторінки.Зазначають повну назву навчального закладу та його відомчу підпорядкованість, факультет, кафедру, на якій виконана робота, назву роботи, дані про студента та наукового керівника, місто та рік подання роботи до захисту. 

Номер сторінки на титульному аркуші не ставимо, але з нього інщі сторіки нумеруються. Зазначають скорочену назву навчального закладу та його відомчу підпорядкованість, факультет, кафедру, на якій виконана робота, назву роботи, дані про студента та наукового керівника, місто та рік подання роботи до захисту. 

жоден.

Запитання 3

Як вказується номер початкової сторінки пункту плану в змісті курсової роботи?

варіанти відповідей

Номер початкової сторінки пункту плану не вказується.

(Додаток 2)

див.(Додаток 2)

(додаток 2)

Запитання 4

Вступ має включати в себе такі компоненти:

варіанти відповідей

 актуальність (чому тема є цікавою для дослідження), об’єкт дослідження (1 речення), предмет дослідження (1 речення), ступінь наукової розробки теми (хто досліджував цю проблематику, яких результатів досяг, що залишилось не вивченим), мета дослідження (1 речення), завдання дослідження, методи дослідження, структура роботи (вступ, кількість розділів, висновки, список джерел та літератури (кількість найменувань), загальна кількість сторінок в роботі)

 актуальність (чому тема є цікавою для дослідження), об’єкт дослідження (1 речення), предмет дослідження (1 речення), мета дослідження (1 речення), завдання дослідження, методи дослідження, структура роботи (вступ, кількість розділів, висновки, список джерел та літератури (кількість найменувань), загальна кількість сторінок в роботі)

 актуальність (чому тема є цікавою для дослідження), об’єкт дослідження (1 речення), предмет дослідження (1 речення), ступінь наукової розробки теми (хто досліджував цю проблематику, яких результатів досяг, що залишилось не вивченим), мета дослідження (1 речення), завдання дослідження, методи дослідження, загальна кількість сторінок в роботі)

Запитання 5

У чому суть основної частини роботи?

варіанти відповідей

В основній частині автор послідовно та переконливо викладає факти, аргументи та докази, які він отримав опрацювавши відповідний масив джерел та літератури

Зазначаються питання, які потребують подальшого дослідження, визначаються орієнтири на майбутнє

Зорієнтувати читача у тематиці праці, представити тему роботи і дослідницьке завдання, пояснити, чим важливе або цікаве є звернення до конкретної теми, а також змалювати ширший історичний, суспільний чи інтелектуальний контекст, до якого належить явище що розглядається

Він відповідає планові роботи.Єдиною відмінністю є зазначення номерів сторінок.

Запитання 6

Чим закінчується курсова робота?

варіанти відповідей

 Списком використаної літератури.

Тільки висновком

З розділів і підрозділів

Загальна кількість сторінок в роботі

Запитання 7

 При друкуванні тексту роботи необхідно залишати поля таких розмірів:

варіанти відповідей

зліва - до 30 мм, справа - 10 мм, зверху - 20 мм та знизу - 20 мм.

зліва - 10 мм, справа - до 30 мм, зверху - 20 мм та знизу - 20 мм.

зліва - 20 мм, справа - 20 мм, зверху - до 30 мм та знизу - 10 мм.

усюди одинаково - 20 мм

Запитання 8

Ппавильний варіант інтервалу:

варіанти відповідей

1.5

1

0.5

3

Запитання 9

Оберіть правильний варіант:

варіанти відповідей

Кожен наступний абзац починається відступом 10 мм. Між абзацами немає додаткових інтервалів

Кожен наступний абзац починається відступом 10 мм. Між абзацами є додаткові інтервали - 1.6

Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера не ставлять крапки, потім з нового рядка друкують заголовок розділу

 В кінці номера підрозділу НЕ повинна стояти крапка, наприклад: “2.3” (третій підрозділ другого розділу). 

Запитання 10

Оберіть декілька правильних варіантів відповідей:

варіанти відповідей

. Заголовок підрозділу пишеться малими прописними літерами жирним шрифтом розміром 14 пунктів. Заголовок першого ступеня поділу теж пишеться малими прописними літерами жирним шрифтом, але додатково позначається ще й курсивом

 слово розділ та його номер пишуться розміром 18, а назва розділу - 16.

Посилання в тексті дають у дужках ( )

Небажано зберігати невеликий відступ від попереднього тексту між розділами і підрозділами

Запитання 11

Обереріть правильний варіант оформлення посилання на джерело та сторінку:

варіанти відповідей

На думку Геракліта світ слід розуміти, як потік, тобто: “Усе тече, усе змінюється” [8, С.68]

Володимир Соловйов може вважатися першим російським філософом, який зробив проблему єдності християн однією з центральних проблем своєї філософії [16,114-115 с.].

Проблеми екуменічної співпраці між конфесіями в Україні розглядаються у працях [1-7] або [1, 2, 7]

Запитання 12

Як оцінюється работа на "відмінно" (5 А)? Що там потрібно бути?

варіанти відповідей

Робота, в якій зроблено власну оцінку джерел та літератури, самостійно підібраний та проаналізований значний за обсягом та цікавий за змістом матеріал, зроблені аргументовані висновки та обґрунтовані пропозиції, але є помилки в оформленні роботи

Робота, в якій зроблено власну оцінку джерел та літератури, самостійно підібраний та проаналізований значний за обсягом та цікавий за змістом матеріал, але є проблеми з оформленням роботи, аргументацією висновків

Робота, в якій зроблено власну оцінку джерел та літератури, використані різноманітні методи дослідження, запропоновано власне вирішення проблеми, викладені аргументовані висновки та обґрунтовані пропозиції

Робота, в якій самостійно підібраний та проаналізований значний за обсягом та цікавий за змістом матеріал, але відсутній аналіз джерел та літератури, допущенні помилки в оформленні роботи

Запитання 13

Вкажіть правильний варіант оформлення бібліографічного опису у списку використаних джерел вказавши одного автора:

варіанти відповідей

Дробот О. В. Професійна свідомість керівника : навч.

посіб. Київ : Талком, 2016. 340 с

 Дробот О. В. Професійна свідомість керівника : навч.

посіб. Талком. Київ, 2016, 340 

 Дробот О. В. Професійна свідомість керівника : навч.

посіб. Київ : Талком, 2016. С. 340

 Дробот О. В. Професійна свідомість керівника. Київ : Талком, 2016. 340 с.

Запитання 14

Вкажіть декілька правильних варіантів оформлення бібліографічного опису у списку використаних джерел вказавши чотири автори:

варіанти відповідей

Варіаційне числення та методи оптимізації : навч. посіб /  Клименко М. І., Панасенко Є. В., Стреляєв Ю. М., Ткаченко І. Г. Запоріжжя : ЗНУ, 2015. 84 с.

Варіаційне числення та методи оптимізації : навч. посіб / Клименко М. І. та ін. Київ : ЗНУ,1998.124 с.

Клименко М. І. Варіаційне числення та методи оптимізації : Клименко М. І., Панасенко Є. В., Стреляєв Ю. М., Ткаченко І. Г. навч. посіб. Запоріжжя : ЗНУ, 2015. 84 с.

Запитання 15

Знайдіть ПОМИЛКУ у оформленні джерел:

варіанти відповідей

Коломоєць Т. О. Адміністративна деліктологія та

адміністративна деліктність. Адміністративне право

України : підручник / за заг. ред. Т. О. Коломоєць. Київ,

2009. С. 195–197.


Алексєєв В. М. Правовий статус людини та його

реалізація у взаємовідносинах держави та суспільства в

державному управлінні в Україні. Теоретичні засади

взаємовідносин держави та суспільства в управлінні :

монографія. Чернівці, 2012. С. 151–169.



Кобильник В. Порівняльний метод як основа

політологічного дослідження. Збірник наукових праць

«Політологічні студії». 2011. № 2. С. 54–65.

Запитання 16

 Вкажіть спосіб розташування бібліографічних відомостей за типами документів:

варіанти відповідей

список використаних джерел має самостійну нумерацію за прізвищамиавторів; перших слів назв, якщо авторів не зазначено; авторів з однаковими прізвищамирозміщують за абеткою їх ініціалів, а роботи одного автора – за назвою роботи

матеріал у списку розташовують за типом видання (книжки,статті, офіційні документи, стандарти тощо), а в межах розділу – за абеткою.

спосіб застосовують зазвичай у статтях (доповідях),де список використаних джерел невеликий.

Запитання 17

 Вкажіть НЕправильний варіант оформлення номера посилання на джерела:

варіанти відповідей

《...》 [2, 216].

[42, 44, 46].

《див. табл. 1.1.》

Запитання 18

 Вкажіть правильний варіант оформлення посилання на додаток:

варіанти відповідей

(Див. додаток Б)

(див. Додаток Б)


(див. Додаток Ь)

(див. Додаток б)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест