М'ясо, птиця, дичина, субпродукти: обробка, технологія приготування напівфабрикатів

Додано: 9 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 391 раз
10 запитань
Запитання 1

М’ясо – цінний харчовий продукт, який містить:

варіанти відповідей

жири, мінеральні речовини, екстрактивні речовини, вітаміни

повноцінні білки, мінеральні і екстрактивні речовини

повноцінні білки, мінеральні і екстрактивні речовини, жири, вітаміни

Запитання 2

Тканини м’яса:

варіанти відповідей

м’язова, жирова, сполучна, кісткова

жирова, сполучна, кісткова

м’язова, сполучна, кісткова

Запитання 3

Залежно від виду забійної худоби м’ясо поділяють на:

варіанти відповідей

баранину, козлятину, свинину, оленину, конину

яловичину, баранину, козлятину, свинину, оленину, конину, м’ясо кроликів

яловичину, козлятину, м’ясо кроликів

Запитання 4

Напівфабрикати з м’ясної котлетної маси:

варіанти відповідей

котлети, биточки, біфштекс, зрази, тюфтелі

биточки, шніцель, рулет, ромштекс, тюфтелі

котлети, биточки, шніцель, зрази, тюфтелі, рулет

Запитання 5

Для начинки в м’ясний рулет використовують:

варіанти відповідей

відварні макарони, заправлені маслом і яйцем, варені яйця, пасеровану ріпчасту цибулю, омлет

відварні макарони, заправлені маслом і яйцем, пасеровані овочі, омлет

варені яйця, пасеровану ріпчасту цибулю

Запитання 6

До м’ясних субпродуктів відносяться:

варіанти відповідей

серце, печінка, легені, мозок, гомілка, голови

язик, легені, мозок, пахвина, хвости, рубці

язик, серце, печінка, легені, мозок, нирки, голови, хвости, рубці, ноги

Запитання 7

Сільськогосподарську птицю класифікують за:

варіанти відповідей

віком, вгодованістю, способом і якістю технологічної обробки

способом і якістю технологічної обробки, термічним станом

видом, віком, вгодованістю, способом і якістю технологічної обробки, термічним станом

Запитання 8

М’ясо птиці поживне і легко засвоюється, так як містить:

варіанти відповідей

повноцінні білки, легкоплавний жир, мінеральні солі, екстрактивні речовини, вітаміни А,Д, РР, групи В

легкоплавний жир, вуглеводи, мінеральні солі

повноцінні білки, вуглеводи, жири, вітаміни А, Д, РР, групи В

Запитання 9

Кулінарна обробка сільськогосподарської птиці складається:

варіанти відповідей

розморожування, вимочування, потрошіння

розморожування, обсмалювання, потрошіння, промивання, приготування

вимочування, обсмалювання, потрошіння, приготування

Запитання 10

Із філе птиці готують напівфабрикати:

варіанти відповідей

котлети натуральні і паніровані, ескалоп, котлети по – київські

шніцель столичний, котлети натуральні і паніровані

котлети натуральні і паніровані, шніцель столичний, котлети по – київські, котлети фаршировані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест