Механічна кулінарна обробка м'яса, приготування страв з м'яса

Додано: 16 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 336 разів
40 запитань
Запитання 1

Найкращим для кулінарного використання є м'ясо:

варіанти відповідей

Остигле

Охолоджене

Заморожене

Запитання 2

М'ясо розморожують:

варіанти відповідей

У теплій воді

У холодній воді

На повітрі

Запитання 3

М'ясо розморожують:

варіанти відповідей

У теплій воді

У холодній воді

На повітрі

Запитання 4

Для приготування котлетної маси з яловичини використовують ...

варіанти відповідей

Частини І сорту

Частини ІІ сорту

Частини ІІІ сорту

Запитання 5

Напівфабрикат "Тюфтельки м'ясні" панірують у...

варіанти відповідей

Сухарній паніровці

Борошняній паніровці

Льєзон, сухарі

Запитання 6

Напівфабрикат "Шніцель січений м'ясний" має висоту...

варіанти відповідей

0,7-1,0 см

1,0-1,5 см

2,0-2,5 см

Запитання 7

Напівфабрикат "Зраза м'ясна січена" має форму...

варіанти відповідей

Овально-приплюснуту

Овально-приплюснуту з загостреним кінцем

Цеглинки з овальними краями

Запитання 8

Напівфабрикат з м'ясної котлетної маси зберігають...

варіанти відповідей

6 год

12 год

24 год

Запитання 9

Паніровка потрапить у середину напівфабрикатів із котлетної маси, якщо...

варіанти відповідей

Довго вибивали котлетну масу

Неправильно виконали прийоми панірування

Використали свіжий пшеничний хліб

Запитання 10

Для чого при варінні м'яса додають коріння та ріпчасту цибулю...

варіанти відповідей

Для покращення смаку

Для покращення аромату

Для розм'якшення тканин м'яса

Запитання 11

Який з напівфабрикатів має округло приплюснуту форму та готується з натуральної січеної маси м'яса...

варіанти відповідей

Биточки

Біфштекс

Тюфтельки

Запитання 12

Виберіть з перечислених продуктів ті які додають при приготуванні Тюфтелей...

варіанти відповідей

Помічені варені яйця

Пасеровану ріпчасту цибулю

Зелену цибулю

Запитання 13

Які із напівфабрикатів є порційним?

варіанти відповідей

Біфштекс

Бефстроганов

Піджарка

Запитання 14

Які частини яловичини туші використовують для варіння?

варіанти відповідей

Лопатку, підлопаткову

Вирізку, тонкий край

Шийну частину, пашину

Запитання 15

З якої частини нарізають котлети натуральні?

варіанти відповідей

Грудинки

Лопатки

Корейки

Запитання 16

Який з напівфабрикатів є дрібношматковим?

варіанти відповідей

Шніцель

Бефстроганов

Лангет

Запитання 17

З якої частини м'яса нарізають біфштекс, філе, лангет?

варіанти відповідей

Вирізки

Корейки

Грудинки

Запитання 18

З якої частини готують зрази січені?

варіанти відповідей

Корейки

Шиї, пашини

Товстого, тонкого країв

Запитання 19

Як ви вважаєте у якого з напівфабрикатів строки зберігання менші порівняно з іншими?

варіанти відповідей

Грудинки фарширована

Лангет

Биточок

Запитання 20

Основні показники якості м'яса?

варіанти відповідей

М'ясо має сірий колір

М'ясо має рожевий колір

Колір жиру м'яса жовтий

Запитання 21

Вказати час розморожування м'яса при швидкому способі розморожування...

варіанти відповідей

1-2год

12-24год

1-3 год

Запитання 22

Для чого м'ясо перед обвалюванням обсушують?

варіанти відповідей

Щоб не витікав м'ясний сік

Щоб не розводились мікроорганізми

Щоб мало гарний зовнішній вигляд

Запитання 23

Які частини яловичої туші використовують для тушкування?

варіанти відповідей

Вирізка

Бічна, зовнішня частина задньої ноги

Шийна частина, пашина

Запитання 24

Який з напівфабрикатів є панірованим?

варіанти відповідей

Шніцель відбивний

Філе

Лангет

Запитання 25

Для чого застосовують маринування?

варіанти відповідей

Для розм'якшення сполучної тканини

Для надання кислоти

Для надання форми

Запитання 26

Який з напівфабрикатів готують з котлетної маси?

варіанти відповідей

Котлета натуральна

Котлета натуральна січена

Котлета січена

Запитання 27

Який виріб має форму цеглинки?

варіанти відповідей

Зрази

Рулет

Шніцель

Запитання 28

Для кручеників волинських використовують начинку...

варіанти відповідей

Варені яйця та цибуля

Смажені гриби

Тушкована капуста

Запитання 29

Напівфабрикату гуляш надають теплову обробку...

варіанти відповідей

Тушкують

Смажать

Запікають

Запитання 30

В січену масу для приготування биточків по- селянському додають...

варіанти відповідей

Нарізану дрібно ріпчасту цибулю

Нарізану дрібно ріпчасту цибулю пасеровану

Подрібнений часник

Запитання 31

До яких напівфабрикатів відносять ковбаски львівські?

варіанти відповідей

Натуральні напівфабрикати

З січеної маси

З котлетної маси

Запитання 32

Якщо січену масу вибивати довго то...

варіанти відповідей

З неї виділяється жир

З неї витече рідина

Нічого не відбувається

Запитання 33

Який з напівфабрикатів відрізняється тепловою обробкою?

варіанти відповідей

Філе

Лангет

Біфштекс

Запитання 34

До яких напівфабрикатів відносять полядвицю?

варіанти відповідей

Великошматкових

Порційних

Дрібно шматкових

Запитання 35

Скільки ступенів просмажування має біфштекс?

варіанти відповідей

Два

Один

Три

Запитання 36

З якої частини нарізають напівфабрикат лангет?

варіанти відповідей

З тонкої частини вирізки

Корейки

Тазостегнової

Запитання 37

Чим відрізняються крученики волинські від кручеників відбивних?

варіанти відповідей

Способом теплової обробки

Начинкою

Запитання 38

Яку теплову обробку надають напівфабрикату м'ясо пікантне?

варіанти відповідей

Тушкують

Запікають

Смажать

Запитання 39

Напівфабрикат бефстроганов нарізають...

варіанти відповідей

Брусочками 8-9 см масою 10гр

Брусочками 5-7см масою 15гр

Брусочками 3-4см масою 5-7 гр

Запитання 40

Напівфабрикат піджарка нарізають...

варіанти відповідей

Брусочками масою 25 гр

Брусочками масою 15 гр

Брусочками масою 10гр

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест