Професійні послуги в закладах ресторанного господарства з чайною концепцією

Додано: 18 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 52 рази
16 запитань
Запитання 1

Який чай окиснюють на 80% від двох тижнів до

місяця?

варіанти відповідей

Білий

Зелений

Жовтий

Чорний

Запитання 2

Листя для якого чаю тільки зав’ялюють і сушать?

варіанти відповідей

Білого

Зеленого

Синьо-зеленого

Чорного

Запитання 3

Листя якого чаю перед сушінням проходить проце-

дуру закритого "томління"?

варіанти відповідей

Чорного

Білого.

Жовтого

Пуер

Запитання 4

Скільки днів продовжується окиснення листя чер-

воного чаю?

варіанти відповідей

0,5–1,5 дня

2–3 дні

8–10 днів

15–20 днів.

Запитання 5

Який рідкісний і дорогий чай готують з чайних

бруньок?

варіанти відповідей

Чай Пеко

Тіпсовий чай

Оранж.

Чорний чай.

Запитання 6

Який чай виготовляється з чайної крихти і пилу

пресуванням з попереднім обжарюванням і пропарюванням

при температурі 95–100°С?

варіанти відповідей

Гранульований чай

Тіпсовий чай

Чай Пеко.

Чорний плитковий чай

Запитання 7

Вказати правильний варіант послідовності запису

видів чаю у чайній карті.

варіанти відповідей

Листовий чай, гранульований, чайна суміш, арома-

тизований, плодовий і лікарський, чайні напої гарячі, чайні

напої холодні.

Чайні напої холодні, чайні напої гарячі, гранульований

чай, листовий, плодовий і лікарський.

Чайна суміш, плодовий і лікарський чай, ароматизо-

ваний чай, гранульований, листовий

Ароматизований чай, гранульований, листовий, плодо-

вий і лікарський, чайна суміш, чайні напої гарячі, чайні напої

холодні.

Запитання 8

У який посуд виливають чай після заварювання при

приготуванні його у китайському стилі?

варіанти відповідей

Колебас.

Чахой.

Френч-прес

Чаузюй.

Запитання 9

Указати чайний набір для приготування чаю у

японському стилі?

варіанти відповідей

Порцеляновий чайник для заварки, піали порцелянові,

металевий тетсубинський злегка сплюснутий чайник для

кип’ятку, чайниця.

Циновка, глиняний або порцеляновий чайник для

заварювання чаю ємністю 0,2–1,0 л, порцелянові або керамічні

піали або гайвані, чайниця, ємність з кип’ятком, чах ой, колебас.

Два металевих чайники (заварний і доливний), склянки

з підстаканниками.

Усі відповіді правильні.

Запитання 10

При подаванні якого напою використовують

колебас?

варіанти відповідей

Кави з молоком.

Какао з лікером.

Напою – мате.

Кави чорної.

Запитання 11

Як заварюють вишукані чаї – зелені, жовті, білі,

улуни?

варіанти відповідей

Водою з температурою 85–100°С протягом 3–8 хв.

Водою з температурою 50–70°С і настоюють 0,5–3 хв.

Водою з температурою 30–40°С і настоюють 1 хв.

Водою з температурою 110–120°С і настоюють 20 хв.

Запитання 12

В основу якого методу приготування чаю на ки-

тайській чайній церемонії покладено не заварювання чаю, а

варіння на вогні?

варіанти відповідей

Заварювання чаю в гайвані

Гунфуча

Пінча.

Приготування чаю методом Лу Юйя

Запитання 13

Під час приготування чаю яким методом тради-

ційно заварюють і п’ють улуни?

варіанти відповідей

Гунфуча.

Пінча.

Заварювання чаю в гайвані

Методом Лу Юйя

Запитання 14

Як класифікують чай за типом рослин?

варіанти відповідей

Китайський, асамський, камбоджийський, японський

Китайський, азійський, європейський, скандинавський.

Турецький, африканський, індокитайський, середзем-

номорський, новозеландський.

Африканський, азіатський, європейський, айстра-

лійський.

Запитання 15

Як класифікують чай за окисненням?

варіанти відповідей

Тіпсовий, гранульований, чорний цегельний, роз-

чинний.

Сезонний, жасминовий, Ерл Грей, Ройбуш.

Білий, зелений, жовтий чай, улун, чорний чай, пуер

Оранж пеко, сушонг, мате, каркаде, ханібуш.

Запитання 16

Укажіть чай з домішками.

варіанти відповідей

Ерл Грей, Сауасеп або соу-сеп, жасминовий чай, Гем-

майтя.

Кудін, Ханібуш, Каркаде, Ройбуш, Мате.

Лажанг, Пуер, гранульований чай, чорний плитковий

чай.

Усі відповіді правильні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест