Механічна кулінарна обробка риби для фарширування. Технологія приготування січеної маси і напівфабрикатів з неї. Нерибні продукти моря. Підготувала викладач Оксана ТОКАРСЬКА

Додано: 18 листопада 2023
Предмет: Технології, 11 клас
11 запитань
Запитання 1

Як знімають шкіру зі щуки, призначеної для фарширування цілою?

варіанти відповідей

під час пластування риби

знімають шкіру з тушки "панчохою"

при обчищанні луски

всі відповіді вірні

Запитання 2

Обробку судака для фарширування цілим починають з

варіанти відповідей

видалення нутрощів і чорної плівки

обчищання луски

вирізання спинного плавника

відрізання голови

Запитання 3

При обробці коропа, призначеного для фарширування цілим, нутрощі видаляють через

варіанти відповідей

отвір, що лишився після відтинання голови

через розріз в черевці

через отвір, що утворився після видалення спинного плавника та хребта

через отвір, що утворився після видалення хвостового плавника

Запитання 4

Відокремлюючи м'якоть разом з кістками, при обробці шматочків-кругляків для фарширування, залишають м'якоть шаром

варіанти відповідей

0,1 см

0.25 см

0.5 см

1 см

Запитання 5

Вказати напівфабрикат "Січеники рибні українські" за описом

варіанти відповідей

Формують кружальця, кладуть начинку і формують напівфабрикат овальної форми, змочують в яйцях, обкачують в білій паніровці

Формують ковбаски по 2 шт на порцію, змочують у яйці, обкачують у сухарях

Формують у вигляді кульок

Формують кружальця, кладуть начинку і формують напівфабрикат круглої форми, обкачують в борошні змочують в льєзоні панірують в пшенинному хлібі

Запитання 6

Сушені гриби, цибуля, гречана каша, сирі яйця, сіль, перець - це компоненти для приготування начинки для фарширування

варіанти відповідей

щуки

коропа

судака

шматочків - кругляків

Запитання 7

Головоногі молюски з десятьма щупальцями

варіанти відповідей

раки

трепанги

кальмари

мідії

Запитання 8

До ракоподібних відносять

варіанти відповідей

омари

креветки

кальмари

лангусти

Запитання 9

Щуку для фарширування використовують

варіанти відповідей

охолоджену

морожену

свіжу

всі відповіді вірні

Запитання 10

До молюсків відносять

варіанти відповідей

устриці

кальмари

лангусти

мідії

Запитання 11

До січеної натуральної маси з риби входить

варіанти відповідей

м'якоть риби, хліб, сало, сіль

м'якоть риби, сало шпик, часник, сіль, перець

філе зі шкірою, сало шпик, часник, сіль, перець

всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест