Підсумкова атестація

Додано: 2 червня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 19 разів
26 запитань
Запитання 1

Яка риба належить до породи осетрових? 

варіанти відповідей

Сьомга, кета, пікша



вобла, судак, білуга


севрюга, стерлядь, білуга

Запитання 2

Під яким кутом нарізають пласти риби для смаження?

варіанти відповідей

35*

45*

90*

Запитання 3

Для чого відбивають напівфабрикати?

варіанти відповідей

видалення зайвої вологи



для надання специфічного смаку

для розпушування сполучної тканини

Запитання 4

Яку рибу використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

сазан, камбала



сом, хек

вугор, риба-шабля

Запитання 5

При якій температурі в приміщенні розбирають м`ясо?

варіанти відповідей

не вище 15*С



не вище18*С

не вище 20*С

Запитання 6

 Який процес називається технологічним?

варіанти відповідей

1.   Процес перетворення сировини на готову продукцію.


2.   Процес перетворення сировини на готову продукцію, який складається з

приймання і зберігання сировини; її обробки і виробництва напівфабрикатів; виробництва готової продукції; реалізація готової продукції.

3.   Процес перетворення сировини на готову продукцію, який складається з

її обробки; виробництва готової продукції.

Запитання 7

   У який спосіб краще заправити птицю для варіння?


варіанти відповідей

  Заправляння « в кишеньку»

  Заправляння « в одну нитку»

 Заправляння « у дві нитки»

Запитання 8

Яку з вказаних круп не промивають?


варіанти відповідей

манну

гречку

рис

Запитання 9

За якими показниками калібрують овочі?

варіанти відповідей

За розміром, ступенем достигання, якістю.

За ступенем достигання, розміром, нарізуванням

За механічною обробкою, нарізуваннм.

Запитання 10

Які форми нарізування овочів називаються простими?




варіанти відповідей

1.Соломка, брусочки, кубики, кружальця, часточки, скибочки, квадратики, кільця, січення.

2. Соломка, брусочки, кубики, кульки, часточки, часнички, квадратики, кільця, січення.

3. Соломка, брусочки, кубики, кільця, напівкільця, часточки, скибочки, квадратики, шашки, зірочки

Запитання 11

При паніруванні тюфтельок використовують паніровку:

варіанти відповідей

білу

червону

борошняну

Запитання 12

До комбінованих способів теплової кулінарної обробки відносять

варіанти відповідей

Смаження, тушкування, припускання, запікання

Варіння з наступним обсмажуванням, запікання

Тушкування, запікання, варіння з наступним обсмажуванням 

Запитання 13

На 1 кг макаронних виробів при варінні зливним способом беруть води:

варіанти відповідей

2-4 л

4-5 л

5-6 л

Запитання 14

Мета панірування напівфабрикатів полягає:

варіанти відповідей

Надати приємного смаку

Зменшення витікання соку

Надання привабливого вигляду

Надання рум’яної скоринки

Запитання 15

У воді розморожують рибу:

варіанти відповідей

Дрібну і середніх розмірів

Рибу з лускою

. Велику і брикети

Запитання 16

Для юшки картопляної з крупою картоплю нарізують:

варіанти відповідей

Великими кубиками

Середніми кубиками

Брусочками

Запитання 17

За характером покриву шкіри рибу поділяють на:

варіанти відповідей

На лускату, зі слизом, без луски

На лускату, безлускату, з «жучками»

На лускату, з щільною лускою, без луски

Запитання 18

Макаронні вироби перед варінням:

варіанти відповідей

Промивають

Перебирають

Просіюють

Запитання 19

Рисову кашу готують:

варіанти відповідей

двома способами

одним способом

трьома способами

Запитання 20

Скільки потрібно варити рідкі яйця?

варіанти відповідей

2,5-3 хв

5 хв

10 хв

Запитання 21

Чи можна солити жовток при смаженні яєць

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 22

При варінні картоплі очищену картоплю заливають

варіанти відповідей

холодною водою

теплою водою

киплячою водою

Запитання 23

При приготуванні картопляного картоплю протирають

варіанти відповідей

холодною

теплою

гарячою

Запитання 24

Яка температура фритюру при смаженні картоплі?

варіанти відповідей

150-160*

160-170*

170-180*

Запитання 25

Скільки води беруть для варки 1 кг вареників

варіанти відповідей

Запитання 26

Яке тісто використовують для приготування галушок?

варіанти відповідей

прісне

дріжджове

листкове

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест