Первинна структура білка – це:
Як називається процес руйнування просторової будови білка із збереженням його первинної структури?
Анілін належить до
Білки в організмах виконують функції
1. Амінокислоти реагують між собою, утворюючи пептиди.
2. Аміноетанова кислота змінює забарвлення лакмусу на червоне.
Вірні твердження:
Чинники, які зумовлюють денатурацію білків
1. α- амінокислоти беруть участь синтезі білків
2. Молекула гемоглобіну містить 4 субодиниці, сполучені з йоном феруму.
Вірні твердження:
Укажіть кількість амінокислот, залишки яких беруть участь у побудові білкових молекул:
Укажіть амінокислоту:
Укажіть продукти гідролізу білків:
Встановіть відповідність між нітрогеновмісною сполукою та її хімічною формулою:
1 Анілін
2 Етанамін
3 Метанамін
4 2-амінопропанова кислота
Молекули білків:
1. первинні
2. вторинні
3.третинні
4.четвертинні
мають будову:
Вуглеводи класифікують на:
Продуктами спиртового бродіння глюкози є:
Формула полісахаридів
Укажіть речовини, які реагують з метановою кислотою:
Укажіть правильне закінчення твердження: "Гліцерол можна виявити за допомогою ..."
Укажіть формулу пропанолу:
Продуктами горіння спиртів є:
Виберіть правильне твердження: Жири-це
Яка з речовин має полімерну будову?
Наявністю яких зв’язків підтримується вторинна структура білка?
В результаті якого процесу в природі утворюється глюкоза?
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Амінокислоти – амфотерні сполуки.
ІІ. Гліцин не реагує з натрій гідроксидом.
До якого класу органічних сполук належать мила?
Між якими функціональними групами утворюється пептидний зв’язок?
Яка з речовин не є полімером?
Як називається процес руйнування всіх структур білка, крім первинної?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома