обробка бульбоплодів

Додано: 28 вересня
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Які овочі відносять до бульбоплодів

варіанти відповідей

Морква, картопля, топінамбур

Батат, топінамбур, картопля

Картопля, земляна груша, батат

Запитання 2

За якою ознакою відбувається калібрування овочів?

варіанти відповідей

Сортують по розміру

Сортують по сортах

Сортують по якості

Запитання 3

Коренеплоди відносяться до:

варіанти відповідей

Вегетативних овочів

Плодових овочів

десертних овочів

Запитання 4

Які овочі відносяться до коренеплодів?

варіанти відповідей

Морква, буряк, цибуля

Ріпа, бруква, хрін

Буряк, морква, пастернак

Запитання 5

Для чого миють овочі?

варіанти відповідей

Для видалення залишків землі і піску

Для продовження терміну зберігання

Для раціонального використання відходів

Запитання 6

Якими формами нарізки нарізають бульбоплоди і коренеплоди?

варіанти відповідей

Середні кубики, кільцями, соломкою

Малими кубиками, шашками, скибочками

Соломкою,кубиками, скибочками

Запитання 7

Яких розмірів великі кубики?

варіанти відповідей

1,5-2см

1-1,5см

2-2,5см

Запитання 8

Картоплю, нарізану соломкою використовують для:

варіанти відповідей

Смаження

Варіння

Запікання

Запитання 9

Яким способом обробляють бульбоплоди?

варіанти відповідей

Паровим

Механічним

Вогневим

Запитання 10

До простих форм нарізки не відносять

варіанти відповідей

Соломку

Кульки

Часточки

Запитання 11

Для чого використовують сульфітацію картоплі?

варіанти відповідей

Щоб картопля не покрилась слизом

Щоб картопля не потемніла

Щоб картопля швидше зварилася

Запитання 12

В якому цеху проводять обробку коренеплодів?

варіанти відповідей

Гарячому

Холодному

Овочевому

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест