Основна мета обробки риби
Білуга, севрюга, шип, калуга це-
Осетрову рибу розморожують на
З пластів спочатку відрізують хрящі, потім обшпарюють, зачищають кісткові "жучки" і промивають для
Порціонні шматочки осетрових перед смаженням
Щоб шкіра не вислизала з рук.
Шкіру підрізують навколо голови , відгинають її і стягують «панчохою» – від голови до хвоста , біля хвоста відрізують. Так обробляють
Перед обчищанням рибу занурюють в окріп на 20-30 секунд, потім швидко перекладають у холодну воду, виймають, обчищають ножем слиз, луску, видаляють плавники, нутрощі і промивають.
Зі світлого боку зчищають луску. Голову і частину черевця відрізують навскіс. Через утворений отвір видаляють нутрощі. Плавники відрізують ножицями або ножем, рибу промивають і знімають темну шкіру.
Вважається, що ця риба має смачне і жирне м’ясо, але у їжу рибу вживають після видалення ікри, молоки і темної отруйної плівки з черевної порожнини, а також зябер, бо вони містять отруйні речовини
Рибу зачищають ножем від слизу, розрізують черевце і видаляють нутрощі, відрізують голову і плавники, промивають.
Кількість відходів при обробці стерляді становить
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома