“обробка риби та приготування н/ф з риби ”

Додано: 12 жовтня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 44 рази
15 запитань
Запитання 1

Для видалення неприємного запаху, який виділяється при т/о камбали

варіанти відповідей

Її ошпарюють

Її маринують

У неї видаляють темну шкіру.

Запитання 2

Обвалювання продукту в борошні або сухарях.

варіанти відповідей

Брезирування

Панірування

Термостатування

Запитання 3

Для н/ф риба в тісті її нарізають брусочками розмірами

варіанти відповідей

Товщина 1 см., довжина 8-10 см.

Товщина 1 см., довжина 6-8 см.

Товщина 0,5 см., довжина 6-8 см.

Запитання 4

Н/ф в вигляді кульки в склад котлетної маси входять пасеровані цибуля і сирі яйця

варіанти відповідей

Тюфтельки

Фрикадельки.

Зрази.

Кнелі.

Запитання 5

Для приготування кнельної маси використовують

варіанти відповідей

Філе без шкіри і кісток

Філе з шкірою і реберними кістками

Філе з шкірою.

Запитання 6

В залежності від розміру рибу поділяють на

варіанти відповідей

Велику, середніх розмірів, маленьку, дуже маленьку.

Велику, середню, маленьку.

Велику, маленьку, дуже маленьку.

Запитання 7

Для смаження в фритюрі риби використовують панірування

варіанти відповідей

Борошна

Подвійну

Двохкратне

В сухарях.

Запитання 8

Для варки використовують

варіанти відповідей

Рибу в цілому вигляді

Чисте філе

Кругляки

Запитання 9

Биточки формують округло-приплюснутої форми

варіанти відповідей

діаметром 5-6 см., товщина 1,7 см.

діаметром 6 см., товщина 2 см.

діаметром 5-6 см., товщина 2 см

Запитання 10

Осетрові породи риб пластують по

варіанти відповідей

Хребтовій кістці

По середині жирового прошарку на спині

По черевцю

Запитання 11

При щільному присипанні луски у окуня його необхідно

варіанти відповідей

Ошпарити

Посипати сіллю.

Замочити в розчину оцту.

Запитання 12

Для поліпшення очистки осетрової риби від кісткових жучків ланцюги

варіанти відповідей

маринують

бланширують

зачищають

Запитання 13

Для приготування льє зону на 1 кг. беруть яєць

варіанти відповідей

500 г.

560 г.

670 г.

760 г.

Запитання 14

Для приготування н/ф “Судак фарширований” в цілому вигляді нутрощі видаляють

варіанти відповідей

через розріз черевце

через розріз спинки

після філейки шкіри панчохою

Запитання 15

Формований н/ф з риби має овально-прямокутну форму, панірований в сухарях

варіанти відповідей

Тільне

Рулет

Зрази

Зрази донські

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест