Оцитова кислота. Властивості оцитової кислоти. Дія оцитової кислоти на індикатори.

Додано: 8 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 153 рази
15 запитань
Запитання 1

Які речовини належать до карбонових кислот?

варіанти відповідей

Похідні вуглеводнів у молекулах яких міститься карбоксильна група - СООН.

Похідні спиртів у молекулах яких міститься гідроксильна група - ОН.

Запитання 2

Як утворються назви карбонових кислот ?

варіанти відповідей

Самі по собі.

Додавання до назви похідного вуглеводню з закінченням - ова кислота.

Не має правильної відповіді.

За вмістох хімічних елементів в кислоті.

Запитання 3

В які хімічні реакції вступають карбонові кислоти?

варіанти відповідей

Карбонові кислоти горять.

Карбонові кислоти окиснються.

Карбонові кислоти не вступають в хімічні реакції.

Не має правильної відповіді.

Запитання 4

Що спільного в хімічних властивостях етанової кислоти з неорганічними кислотами?

варіанти відповідей

Не змінюють забарвлення індикатора, реагують з металами,з основними оксидами,основами, солями.

Реагуть з солями та металами.

Змінюють забарвлення індикатора, реагують з металами, основними оксидами,основами, солями.

Запитання 5

Чому етанова кислота є одноосновною?

варіанти відповідей

Складається з однієї основи.

Має один хімічний зв′язок .

Під час дисоціації у водному розчині утворюється лише один іон Гідрогену.

Запитання 6

Де міститься яблучна кислота в природі?

варіанти відповідей

Залозах мурах,кропиві,цитрусових.

Помідорах, кисломолочних продуктах,яблуках.

Кавунах, горобині,барбарисі,малині, яблуках

Запитання 7

Як називається кислота як міститься в залозах бджіл, кропиві, хвої,жалких медузах?

варіанти відповідей

Лимона

Вина

Щавлева

Мурашина

Запитання 8

Для чого використовують Етанову кислоту під час консервування продуктів? .

варіанти відповідей

Для смаку.

Для якості продукту.

Через кислий смак.

Через здатність пригнічувати розвиток мікроорганізмів.

Запитання 9

Як розрізнити етанову кислоту від хлоридної ?

варіанти відповідей

За кольором зміни індикатора.

За запахом

За взаємодією з аргентумом (І) нітратом.

За розчинністю.

Запитання 10

Для маринування огірків потрібно 750мл столового оциту (масова частка кислоти 6% густина розчину дорівнює густині води), але у вас є оцитова есенція ( масова частка 70%). Обчисліть масу оцитової есенції та об′єм води,, що до неї необхідно додати для приготування необхідної кількості оциту.

варіанти відповідей

75г есенції 20 мл води

10г есенції 100мл води

64,3г есенції 685,7 мл води

50г есенції 50мл води

Запитання 11

До пробірки етанової кислоти додавали по краплинам індикатор лакмусу або метил оранжевий. Якого кольору набув розчин?

варіанти відповідей

Синього

Зеленого

Не змінився

Червоного

Запитання 12

При взаємодії етанової кислоти з основами якого статусу набуває середовище та як змінюється колір лакмусу?

варіанти відповідей

Лужне лакмус стає зеленим.

Змін не відбувається , а індикатор залишається червоним.

Середовище змінюється на нейтральне , лакмус набуває фіолетового кольору.

Запитання 13

До етанової кислоти додали порошкоподібного магнію. Які зміни спостерігаються?

варіанти відповідей

Зміна забарвлення.

Поява не приємного запаху.

Реакція не відбувається.

Виділення бульбашок безбарвного газу.

Запитання 14

До пробірки з етановою кислотою додали невелику кількість MgO в насліджок чого утворились.

варіанти відповідей

Луг

Кислота та метал

Сіль та вода.

Запитання 15

До етанової кислоти додали невелику кількість порошку Na2CO3 в результаті чого утворився .

варіанти відповідей

Осад.

Реакція не можлива.

Зміна забарвлення.

З′явилися бульбашки газу.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест