ОФ 3.1.2 ВИДИ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ СТОЛОВОГО ПОСУДУ

Додано: 25 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 20 разів
21 запитання
Запитання 1

Для подачі перших страв у ресторанах використовують:

варіанти відповідей

супові миски з кришками

 

фарфорові тарілки столові глибокі


 миски супові мельхіорові

Запитання 2

Як підставні для подачі перших страв використовують: 

варіанти відповідей

тарілки пиріжкові

тарілки столові мілкі

  

тарілки закусочні  

Запитання 3

Для подавання гарячих других страв у ресторані використовують:

варіанти відповідей

мельхіорові підноси

фаянсові блюда

тарілки столові, мілкі порцелянові

Запитання 4

Стандартний розмір столових тарілок мілкої та глибокої: 

варіанти відповідей

28 см

26 см


24 см

Запитання 5

Стандартний розмір закусочної тарілки: 

варіанти відповідей

22 см

21 см

20 см

Запитання 6

Стандартний розмір пиріжкової тарілки:

варіанти відповідей

10 см

12 см


18 см

Запитання 7

Чашки з блюдцями, місткістю 350, 400 см2 використовують для подавання:

варіанти відповідей

молока


прозорих, пюре подібних супів


чаю або кави з молоком

Запитання 8

Для подавання салатів із свіжих овочів використовується: 

варіанти відповідей

блюда круглі, овальні


салатники різної форми


 тарілки закусочні

Запитання 9

Для подачі міцних і десертних вин, хересу, мускату, портвейну використовують: 

варіанти відповідей

чарки лафітні

чарки рейнвейні


 чарки мадерні

Запитання 10

У період сервірування банкетного столу чарками для вино-горілчаних виробів не ставимо:

варіанти відповідей

чарку для горілки

фужер для мінеральної води


чарку для коньяку

Запитання 11

При замовленні другої гарячої м’ясної страви та червоного столового вина на стіл ставимо: 

варіанти відповідей

бокал для шампанського


 чарку рейнвейну


чарку лафітну

Запитання 12

Рейнвейну чарку ставимо при замовленні: 

варіанти відповідей

міцного вина


білого сухого виноградного вина


червоного сухого виноградного вина

Запитання 13

При подаванні натуральних соків «Фреш» використовуємо: 

варіанти відповідей

конусні стакани (100-150 см3 )


  циліндричні (300 см3 )


з потовщеним дном (300 см3 ) 

Запитання 14

При сервіруванні фуршетного столу використовують вази для фруктів: 

варіанти відповідей

на високій ніжці

 

на низькій ніжці


 без ніжки (типу лад’ї)

Запитання 15

Чорну каву по-східному варять і подають:  

варіанти відповідей

 у черпаку


у чайнику


у турці

Запитання 16

Місткість мельхіорового відерця для шампанського з двома ручками: 

варіанти відповідей

від 1 до 2 л


від 2 до 3 л


від 3 до 5 л

Запитання 17

Для мінеральної і фруктової води використовуються фужери об’ємом:

варіанти відповідей

150 – 200 см3

 

200 – 240 см 3


250 – 280 см 3

Запитання 18

При подаванні соусу на стіл ставимо:

варіанти відповідей

розетку на пиріжковій тарілці

 

соусник з ложкою на пиріжковій тарілці

 

соусник на закусочній тарілці з серветкою та соусною ложкою

Запитання 19

Для подавання шпрот з лимонами використовують: 

варіанти відповідей

закусочну тарілку


лоток на 135 мм


  салатник на 120 см3

Запитання 20

При подаванні вінегретів використовувати: 

варіанти відповідей

блюдо овальне


лоток різного розміру

салатник різної форми (1, 2, 3, 4, 6 порційні)

Запитання 21

Чашка для подачі чорної кави місткістю:

варіанти відповідей

100; 150 см3 

75; 100 см3


  150; 200 см3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест