ОФ 3.1.4 ПІДБІР СТОЛОВОГО ПОСУДУ ДЛЯ ПОДАВАННЯ СТРАВ

Додано: 27 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 57 разів
12 запитань
Запитання 1

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?

варіанти відповідей

За малюнком і кольором.

За міцністю та якістю нанесення глазурі,

За формою, розмірами, призначенням.. 

За ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині

Запитання 2

Яке призначення кокільниці? 

варіанти відповідей

Приготування та подавання десертів.

Приготування та подавання гарячих закусок з риби,морепродуктів. 

Приготування та подавання гарячих закусок з грибів, птиці, овочів, м'яса. 

Приготування та подавання солодких страв.

Запитання 3

 Яке призначення баранчиків з овальною кришкою?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих страв із припущеної риби.

Для подавання гарячих соусів.

Для подавання борошняних кондитерських виробів, фруктів на бенкетах.

Для подавання спаржевої квасолі при гуртовому обслуговуванні

Запитання 4

Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв.

варіанти відповідей

Порційна сковорідка, баранчик з кришкою.

Горнятко керамічне.

Мілка столова тарілка.

Глибока столова тарілка

Запитання 5

Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної? 

варіанти відповідей

Діаметром.

Ємністю порції

Формою. 

Наявністю малюнка із зображенням фруктів і квітів на дні або бортику.

Запитання 6

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського. 

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка.

Десертна мілка.

Закусочна тарілка. 

Десертна глибока.

Запитання 7

Укажіть металевий посуд для подавання других гарячих страв.

варіанти відповідей

Кокільниця.

Мілка столова тарілка.

Кокотниця.

Порційна сковорідка.

Запитання 8

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?    

варіанти відповідей

Із паперу, пластмаси, фольги. 

Із мельхіору та пластмаси. 

Із картону та дерева. 

Із фаянсу, порцеляни.

Запитання 9

На якій відстані від краю стола ставлять закусочну або мілку столову тарілку?

варіанти відповідей

4 см. 

0,5 см.

1 см

2 см

Запитання 10

У якому посуді подають хліб на стіл? 

варіанти відповідей

У столовій мілкій тарілці.

У пиріжковій тарілці  

У закусочній тарілці. 

У десертній тарілці.

Запитання 11

Яке призначення пашотниці?

варіанти відповідей

Для зберігання необхідної температури при подаванні гарячих припущених та тушкованих страв із м'яса, птиці,овочів, млинців.

Для подавання гарячих обчищених яєць, зварених "у мішечок", як гарнір до бульйону

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Для приготування та подавання гарячих закусок і других порційних страв із крупи, риби, м'яса, овочів

Запитання 12

 Підберіть посуд для подавання варення, джему,меду.

варіанти відповідей

Глибока десертна тарілка.

Розетка.

Кокотниця. 

Пашотниця.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест