ОФ 3.1.4 САНІТАРНИЙ СТАН ПОСУДУ, ПРИБОРІВ ТА БІЛИЗНИ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Додано: 27 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 40 разів
10 запитань
Запитання 1

Скільки ванн для миття посуду встановлюють у мийній столового посуду?

варіанти відповідей

Три


Чотири


П'ять


Сім

Запитання 2

Де зберігають столову білизну в ресторані? 

варіанти відповідей

У мийній столового посуду

У білизняній. 

У бенкетній залі.  

У торговельній залі.

Запитання 3

Як відшкодовується вартість столового посуду, що став непридатним у процесі обслуговування (з'явилися тріщини)? 

варіанти відповідей

За рахунок відвідувача

Списують посуд за рахунок закладу ресторанного господарства.

За рахунок винного працівника закладу ресторанного господарства. 

За рахунок бригади офіціантів закладу ресторанного господарства.

Запитання 4

Як повинні зберігатись у серванті столова білизна,посуд,набори? 

варіанти відповідей

У верхніх відділах зберігають скляний посуд, в середніх - столову білизну, а в нижніх - столові набори. 

У верхніх відділах зберігають столові набори, в середніх - столову білизну, а в нижніх - чайні та кавові чашки.

У верхніх відділах зберігають чайні та кавові чашки, в середніх - столову білизну, а в нижніх - столові набори.

У верхніх відділах зберігають столові набори, в середніх - тарілки, а в нижніх столову білизну.

Запитання 5

Які наслідки використання щербатого,тріснутого посуду під час сервірування столу?

варіанти відповідей

Використання такого посуду може привести до травм або бою посуду

Не має жодних наслідків

Приведе до некрасивого вигляду столу

Запитання 6

Як провести контроль якості отримання посуду та приборів з сервізної?

варіанти відповідей

Ретельно оглянути, при виявленні залишків їжі, тріщин, сколів повернути 

Порахувати ,чи кількість отриманого посуду співпадає з замовленням

Розписатись в журналі отримання посуду

Запитання 7

Санітарний стан підприємства має відповідати вимогам:

варіанти відповідей

Директора 

Метрдотеля

Правилам роботи закладів ресторанного господарства

Запитання 8

Виникнення харчових отруєнь на підприємтсві може виникнути через: 

варіанти відповідей

Столовий посуд, прибори, інвентар 

Розпилювання в приміщенні дезінфікуючих засобів

Використання променевих засобів.

Запитання 9

Для обробки посуду та інвентаря використовують дезінфекційні засоби:

варіанти відповідей

10% хлорний розчин

0,2% хлорний розчин

0,5% розчин хлораміну

Запитання 10

Коли офіціант проводить контроль санітарного стану посуду,приборів та білизни?

варіанти відповідей

Під час прийому зміни 

Під час отримання з сервізної та білизнярної

Під час використання для сервірування та подачі страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест