ОФ 3.2.5 ПРИБИРАННЯ І ЗАМІНА ВИКОРИСТАНОГО ПОСУДУ І БІЛИЗНИ

Тест виконано: 9 разів
12 запитань
Запитання 1

Прибирати посуд після їжі слід:

варіанти відповідей

з лівого боку лівою рукою

справа правою рукою

обидві відповіді вірні

Запитання 2

. При обслуговуванні групи відвідувачів посуд і прибори прибирають: 

варіанти відповідей

після дозволу на прибирання відвідувачів

після того як закінчили їсти всі, хто сидіть за столом

як більшість гостей закінчила їсти

Запитання 3

Відвідувач, закінчивши їсти їжу: 

варіанти відповідей

кладе прибори на тарілку будь-як 

кладе прибори паралельно один до одного або перехрестивши їх

кладе прибори на краї тарілки з обох боків

Запитання 4

При прибиранні чотирьох і більше чашок:

варіанти відповідей

на тацю ставимо гіркою чашки та гірками блюдця і несемо в мийну лівою рукою

на підніс ставимо окремо чашки, а блюдця гіркою і несемо правою рукою в мийну

ставимо на підніс окремо кожну чашку на блюдці і несемо лівою рукою в мийну 

Запитання 5

Використані фужери:  

варіанти відповідей

ставимо на тацю покритий серветкою 

ставимо на тацю без серветки

ставимо на тацю у перевернутому догори дном вигляді

Запитання 6

При заміні скатертини на чисту:  

варіанти відповідей

стільниця столу не оголяється 

використану скатертину слід зняти

стільницю столу слід оголити

Запитання 7

Замінюючи забруднену попільничку на чисту:  

варіанти відповідей

слід накрити забруднену попільничку серветкою і забрати її зі столу і винести на мийну, а потім принести чисту

поверх забрудненої попільнички покласти чисту,забравши водночас попільнички правою рукою, а лівою рукою повернути чисту попільничку на стіл

забруднену попільничку забрати зі столу правою рукою, накрити її паперовою серветкою і віднести на підсобний столик, а тільки потім поставити на стіл чисту попільничку лівою рукою

Запитання 8

При заміні лише одному відвідувачу тарілки та столових приборів: 

варіанти відповідей

окремо на підносі приносимо тарілку, а на серветці виделку і ніж 

на тарілку кладемо в схрещеному вигляді ніж і виделку і приносимо відвідувачу

тарілку несемо в лівій руці, а прибори у правій, завернуті в паперову серветку

Запитання 9

Зібравши використаний посуд: 

варіанти відповідей

офіціант відразу відносить її на мийну столового посуду

на підсобному столі очищує її від залишків їжі, сортирує прибори, а потім несе на мийну

відразу виносить із торговельного залу і на мийні столового посуду сортирує прибори

Запитання 10

Предмети, які впали під час їжі: 

варіанти відповідей

слід відразу підняти офіціанту та винести із торговельного залу

підняти лише після подавання чистих

зовсім не чіпати предмети, які впали 

Запитання 11

Не слід збирати посуд: 

варіанти відповідей

коли гості ведуть між собою бесіду 

з рук гостей або через стіл

коли гості танцюють або беруть участь у розвагах

Запитання 12

Куверт – це:  

варіанти відповідей

спеціальний візок для збирання посуду

це ніж та виделка в парі

це спеціальне приладдя для очистки тарілок від їжі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест