ОФ 3.2.ПІДСУМКОВИЙ ТЕСТ ОБСЛУГОВУВАННЯ ВІДВІДУВАЧІВ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА (2 модуль)

30 запитань
Запитання 1

Святковий званий сніданок, обід або вечеря, який влаштовують з нагоди будь-якої особи, події або свята

варіанти відповідей

 банкет 

збори

дискотека 

концерт

Запитання 2

При проведенні офіційного банкету-прийому, коли присутніх запрошено виключно в силу їх положення, гостей розсаджують за столом згідно з

варіанти відповідей

посадою 

статтю 

протоколом 

матеріальними статками

Запитання 3

Ключові особливості банкету-коктейлю 

варіанти відповідей

гості їдять та п*ють сидячи за столом 

їдятьта п*ють стоячи 

учасник банкету може вибрати місце в залі самостійно

напої та закуски розносять офіціанти

Запитання 4

Який вид банкету необхідно провести з нагоди прийому іноземної делегації будь-якої країни

варіанти відповідей

банкет-прийом 

банкет-фуршет 

банкет за столом

банкет-чай

Запитання 5

Особа, яка займається підготовкою та проведенням банкетного заходу, приймає участь у зустрічах та переговорах із замовником тощо 

варіанти відповідей

офіціант 

адміністратор 

директор закладу

шеф-кухар

Запитання 6

Співробітник банкетної служби, в обов’язки якого входить перевірка якості вина та оцінка його органолептичних показників якості шляхом дегустації 

варіанти відповідей

бармен

офіціант 

сомельє 

фумільє

Запитання 7

 Співробітник ЗРГ, професіонал у світі сигар, їх марок та форматів, допомагає обрати сигари, враховуючи побажання клієнта

варіанти відповідей

фумільє

сомельє

офіціант 

бармен

Запитання 8

Список запрошених гостей на банкет-прийом складає

варіанти відповідей

протокольна служба

дипломатичний корпус

представники офіційної влади 

представники громадськості

Запитання 9

Розсилка запрошення на дипломатичний прийом здійснюється у терміни 

варіанти відповідей

за 2-3 тижні 

за місяць

за 1 тиждень 

на передодні прийому

Запитання 10

Перша стадія організації банкету 

варіанти відповідей

складання меню 

визначення кількості офіціантів 

вибір посуду

прийом та оформлення замовлення

Запитання 11

При плануванні рішення щодо внутрішнього простору банкетної зали, звертають увагу на 

варіанти відповідей

вибір форми банкетного столу 

кількість гостей 

побажання гостей 

маршрут руху офіціантів

Запитання 12

На банкет-прийом запрошено лише чоловіків, з невеликою кількістю осіб. Перше почесне місце розташовано 

варіанти відповідей

справа від господаря

зліва від господаря 

навпроти господаря

Запитання 13

 На банкет-прийом запрошено гостей з подружжям. Почесне місце для дружини почесного гостя 

варіанти відповідей

справ від господині

зліва від господині 

справа від господаря 

зліва від господаря

Запитання 14

Кейтеринг в перекладі з англійської мови означає 

варіанти відповідей

доставляти їжу

поставляти провізію

обслуговувати на виїзді

Запитання 15

Сигнал для закінчення офіційної частини банкету-прийому робить

варіанти відповідей

господар

 метрдотель 

гість

господиня

Запитання 16

Як називають сукупність документів ресторану, які встановлюють загальні правила обслуговування гостей, порядок дії співробітників в типових ситуаціях, способи реагування в нетипових ситуаціях, критерії правильності дій 

варіанти відповідей

стандарти обслуговування 

науково-технічні

організаційно-розпорядні 

звітно-статистичні

Запитання 17

Повну форму обслуговування офіціантами рекомендовано використовувати для банкетів

варіанти відповідей

обслуговування учасників наради 

обслуговування учасників спортивних змагань 

обслуговування дипломатичних банкетів-прийомів 

обслуговування іноземних туристів

Запитання 18

Тривалість офіційного дипломатичного банкету-прийому

варіанти відповідей

2-3 години 

50-60 хвилин

4-6 годин 

30-40 хвилин

Запитання 19

 На кожного учасника банкету за столом повинна бути площа в довжину

варіанти відповідей

40-50 см 

70-80 см

100-120 см 

до 40 см

Запитання 20

Для обслуговування знаменних дат, подружніх зустрічей та родинних торжеств, організовують банкет 

варіанти відповідей

з повним обслуговуванням офіціантами за столом 

банкет-фуршет 

з частковим обслуговуванням офіціантами за столом

банкет-коктейль

Запитання 21

Загальна довжина столів на банкеті-фуршет ,на одного учасника

варіанти відповідей

70-80 см 

100-120 см 

25-30 см 

40-60 см

Запитання 22

Тривалість банкету-фуршет 

варіанти відповідей

40-60 хв

1,5-2 год 

3-4 год

20-40 хв

Запитання 23

Для обслуговування учасників міжнародних симпозіумів, конференцій, конгресів, нарад та інших зустрічей, організовують

варіанти відповідей

банкет-коктейль

банкет-фуршет 

банкет-чай 

банкет-буфет за столом

Запитання 24

 Тривалість банкету-коктейлю, якщо його організовують в кінці нарад, конгерсів, симпозіумів 

варіанти відповідей

40-50 хв 

40-60 хв 

1,5-2 год 

2-4 год

Запитання 25

Час, зазвичай коли проводять банкет-коктейль 

варіанти відповідей

ранок

обід 

полуденок

вечір

Запитання 26

На банкеті за типом “Шведський стіл” передбачене обслуговування гостей за типом 

варіанти відповідей

самообслуговування

часткового обслуговування офіціантами 

повного обслуговування офіціантами

Запитання 27

За який час до початку банкету офіціанти відкорковують пляшки 

варіанти відповідей

15-20 хв.

30 хв.

на початку банкету 

після початку банкету

Запитання 28

Перший етап обслуговування банкету-прийому 

варіанти відповідей

обслуговувння у вітальні 

обслуговування у кавовій залі 

подавання аперитиву 

обслуговування в банетному залі

Запитання 29

Вид офіційного банкету- прийому обирають залежно від 

варіанти відповідей

події

ступеня офіційності 

часу влаштування 

формою розміщення гостей

Запитання 30

Бар, основний асортимент продукції якого – широкий вибір коктейлів та змішаних напоїв на різній основі вживання різноманітних компонентів 

варіанти відповідей

коктейль-бар

аперитив-бар

винний бар 

пивний бар

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест