Серед концепцій вимірювання ефективності трудової діяльності є такі:
Процес праці включає в себе:
Організація праці дає можливість забезпечити:
Подвійний економічний зміст категорії «праця» складають:
5. Економісти в поняття праця вкладають:
Під поняттям "робочий час" слід розуміти:
Професійна форма поділу праці – це:
Кооперація праці це:
Глибина розподілу праці на підприємстві залежить в першу чергу від:
Під поняттям «поділ праці» розуміють:
Робоче місце – це:
Зовнішнє планування робочих місць – це:
Внутрішнє планування робочих місць – це:
Організація робочого місця це:
Оснащення робочих місць це:
Обслуговування робочого місця – це:
Фактори виробничого середовища це:
Регламентований порядок чергування періодів активної діяльності і перерв для відпочинку з метою недопущення втоми – це:
Під культурою праці розуміють:
Зміст організації праці визначають напрямки:
Вид трудової діяльності у рамках тої чи іншої професії визначає:
Під гуманізацією праці слід розуміти:
Обслуговування робочих місць як важливий елемент організації праці передбачає:
Удосконалення режимів праці і відпочинку працюючих забезпечує:
Нормальна тривалість робочого часу не може перевищувати:
Нічним вважається час роботи:
Оцінка ефективності організації праці сприяє розв’язанню таких завдань:
Під режимом праці і відпочинку слід розуміти:
За принципами Гігієнічної класифікації, умови праці розподіляються на:
Нормування праці - це:
На які складові розподіляється трудовий прийом:
Головною метою нормування є:
Що являє собою кількість основних засобів (машин, верстатів), ефективну роботу яких забезпечує один робітник або бригада:
За якого способу хронометражного дослідження короткочасні елементи операції об’єднують в групи:
Частина переходу, яка пов’язана зі зняттям нового шару матеріалу, має назву:
На які складові розподіляються трудові дії:
Вибрати найважливіші види суспільного поділу праці:
Вихідними матеріалами для створення трудових нормативів можуть слугувати:
До нормованих затрат робочого часу відносять:
До ненормованих затрат робочого часу відносять:
Назвіть фактори, що впливають на величину нормативного коефіцієнта стійкості хроноряду:
Час продуктивної роботи виконавця становить:
До підготовчо-завершального зараховують час, який робітник витрачає на:
До часу обслуговування робочого місця належать періоди:
Час регламентованих перерв включає:
Час оперативної роботи поділяється на:
За даними балансу робочого часу устаткування розраховують:
Документ, що визначає обсяг, зміст, порядок, способи розробки та випробування нормативів, має назву:
Норма виробітку може вимірюватися в:
За сферою використання норми бувають:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома