організація обслуговування напоями

Додано: 29 грудня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 58 разів
30 запитань
Запитання 1

Укажіть сприятливу температуру для роботи приміщення бару.

варіанти відповідей

 

       

 

варіанти відповідей

10-12 °С.  

16-18 °С.

12 -14 °С.   

20-22 °С.

Запитання 2

Яке призначення гейзера (спеціальної насадки на пляшку)?

варіанти відповідей

 

  

  

 

варіанти відповідей

Для відділення напоїв від льоду.

Для приготування спіралі з цедри фруктів.

Для безперервного наливання напоїв тонким струменем.

 Для створення окантовки на келиху. 

Запитання 3

Дайте визначення поняття "бар".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент холодних і гарячих закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства, де реалізують великий асортимент кави.

Заклад ресторанного господарства з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, борошняні кондитерські та булочні вироби, покупні товари.  

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

Запитання 4

Наякі класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування? .  

варіанти відповідей

Вищий, перший.

Люкс, вищий, перший.

Люкс, вищий, перший, другий

Вищий, перший, другий. 

Запитання 5

Укажіть тип бару, в якому велика роль відводиться метрдотелю-сомельє. .

варіанти відповідей

Фітобар

Винний бар

Гриль-бар

Снек-бар

Запитання 6

Яке призначення льодогенератора?

варіанти відповідей

Для приготування газованої води.

Для охолодження фруктів, ягід.

Для виготовлення льоду 

Для зберігання пива в пляшках та соків у пакетах.

Запитання 7

Укажіть кваліфікацію бармена, що веде документацію щодо руху товарів у барі?

варіанти відповідей

Бармен 4-го розряду

Бармен 3-го розряду

Бармен 5-го розряду

Усі відповіді правильні. 

Запитання 8

Вид обслуговування в барах класу Люкс

варіанти відповідей

 

 

варіанти відповідей

Самообслуговування

Часткове обслуговування

  Обслуговування барменом та офіціантом

Всі відповіді правильні

Запитання 9

Укажіть функції барної стійки?

варіанти відповідей

 

 

 

варіанти відповідей

Пункт спостереженя за людьми, місце очікування друзів, які запізнюються.

Місце розташування холодильників (для зберігання пива)

  Вітрина з полицями (для зберігання високоякісного алкоголю)

 місце розташування механічного обладнання

Запитання 10

Де в торгівельному залі бару бармен та офіціант розміщують запас посуду та приладдя?

варіанти відповідей

 


варіанти відповідей

У серванті, тумбах

У мийній столового посуду

мийній столового посуду

У білизняній.

Запитання 11

Що входить в основні обов 'язки баристо?

варіанти відповідей

Вирішувати конфліктні ситуації в барі

Готувати та подавати каву.

Готувати, оформляти та подавати напої.

Готувати, оформляти та подавати коктейлі.

Запитання 12

Два принципових стимули, які мотивують поведінку бармена:

варіанти відповідей

 

варіанти відповідей

рентабельність бару і задоволення потреб власника

рентабельність бару і задоволення споживача.

задоволення споживача та чистота бару

жодної вірної відповіді

Запитання 13

За якими критеріями здійснюється класифікація барів?

варіанти відповідей

За асортиментом напоїв; призначенням; рівнем обслуговування і технічним оснащенням.

За асортиментом напоїв і виробів; призначенням; рівнем обслуговування і номенклатурою послуг.

За асортиментом напоїв і виробів; рівнем обслуговування і технічним оснащенням.  

За вишуканістю; асортиментом напоїв і виробів; технічним оснащенням. 

Запитання 14

Укажіть санітарні вимоги до бармена.

варіанти відповідей

Бармен повинен стежити за відкриттям і закриттям бару, проводити інвентаризацію

Бармен повинен бути завжди чисто і бездоганно вдягненим, у начищеному взутті, бути свіжовиголеним, тримати свої руки в повному порядку.

Бармен повинен стежити за запасами напоїв, вирішувати питання закупівлі продуктів і устаткування.

Бармен повинен швидко і акуратно робити власну справу, уміти створювати гарний настрій

Запитання 15

Як підготовляє продукти бармен перед початком роботи?

варіанти відповідей

Миє та чистить овочі, фрукти.

Готує паштети та форшмак. 

Відварює рибу, рибопродукти, м'ясо.

Нарізує фрукти кружальцями, кубиками; цедру з лимонів нарізає стружкою; відкриває консервовані оливки, маслини

Запитання 16

Які напої називають змішаними?

варіанти відповідей

а) Напої які складаються з двох компонентів і приготовленні шляхом змішення

б) Напої обсягом порції 5-9 сл.

в) Алкогольні й безалкогольні напої, що складаються з декількох компонентів і приготовленні шляхом механічного змішання 

Запитання 17

Які бувають напої за об'ємом порції?

варіанти відповідей

гарячі напої (200 і більше),довгі напої (150-300 мл),короткі напої (50-75 мл)  

довгі напої (200-500 мл),короткі напої (30-60 мл),гарячі напої (50-75 мл)

довгі напої (100-150 мл),короткі напої (200-500 мл),алкогольні напої(25-500 мл)

Запитання 18

Класифікація змішаних напоїв за способом приготування

варіанти відповідей

Порційні

Аперитиви

Шейк

Групові

Бленд

Індивідуальні 

Запитання 19

Класифікація змішаних напоїв за призначенням

варіанти відповідей

Порційні

Аперитиви

Вечірні

Стир

Диджестиви

Шейк

Пообідні

Запитання 20

Класифікація за температурою подачі (дати розширену відповідь)

варіанти відповідей

Теплі,холодні,середньої температури,заморожені

Гарячі та холодні

Теплі,холодні,охолоджені,заморожені, середньої температури

Гарячі,кімнатної температури,холодні,охолоджені,замо рожені 

Запитання 21

Об'єм ПЗК

варіанти відповідей

Його об'єм має бути меншим ніж об'єм основи,проте в окремих випадках може бути рівним основі

Більшим ніж об'єм основи

Повинен бути тільки рівним основі

Запитання 22

Короткі напої складаються з

варіанти відповідей

міцно алкогольної основи,соку,інколи з додаванням ароматичних компонентів

лікеру,шампанського,фруктів

вина соку

Запитання 23

Горілка являє собою суміш

варіанти відповідей

етилового спирту,води,інгредієнтів

етилового спирту,води,інгредієнтів або без них

етилового спирту і води

Запитання 24

До групи апперативів відносяться:

варіанти відповідей

Безалкогольні, а також солодкі і гіркі алкогольні напої з помірним вмістом алкоголю, які подаються перед їжею, збуджують апетит

Дуже міцні або містять багато соку, калорійних фруктів і бульйону коктейлі

Міцні коктейлі, часто містять кавовий лікер, а також міцні спиртні напої, зазвичай вживаються після їжі

Запитання 25

Залежно від термінів витримування коньяки поділяють на

варіанти відповідей

звичайні,ординарні,марочні

ординарні,марочні,класичні

ординарні,марочні,колекційні

Запитання 26

Що таке ПЗК?

варіанти відповідей

інгредієнт який згладжує гостроту основи коктейлю

інгредієнт який підсилює гостроту основ

інгредієнт який є наповнювачем

Запитання 27

Пристосування для відділення коктейлю від льоду називається

варіанти відповідей

шейкер

джиггер

стрейнер

Запитання 28

Шампанський брют слід подавати при температурі

варіанти відповідей

10 С

8 С

6 С

4 С 

Запитання 29

Кріплені вина поділяють на

варіанти відповідей

напів міцні,міцні,десертні

міцні,дуже міцні,десертні

напів міцні,міцні ,напів десертні

міцні,десертні

Запитання 30

Для охолодження посуду не можна:

варіанти відповідей

Поміщати посуд в холодильник

Мити стакан холодною водою

Засипати в келихи лід

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест