Організаційні структури управління підприємствами

Додано: 9 листопада 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 28 разів
6 запитань
Запитання 1

Менеджмент це-

варіанти відповідей

це способи впливу на окремих працівників і трудові колективи в цілому, які необхідні для досягнення цілей фірми (підприємства, організації).

— це такі методи, які реалізують матеріальні інтереси участі людини у виробничих процесах (будь-якій іншій діяльності) через використання товарно-грошових відносин. Ці методи мають два аспекти реалізації.

цілеспрямований вплив власників підприємств (а також фірм і компаній) та менеджерів різних ланок на потреби й інтереси інших працівників для ефективної організації колективної праці з метою привласнення максимального прибутку.

Запитання 2

Методи управління — це 

варіанти відповідей

— це способи впливу на окремих працівників і трудові колективи в цілому, які необхідні для досягнення цілей фірми (підприємства, організації).

це такі методи, які реалізують матеріальні інтереси участі людини у виробничих процесах (будь-якій іншій діяльності) через використання товарно-грошових відносин. Ці методи мають два аспекти реалізації.

вірна відповідь відсутня

Запитання 3

Назвіть зайву функцію менеджменту

варіанти відповідей

 планування

  організовування

  економічність

  контроль

  мотивування

Запитання 4

Перший аспект характеризує процес управління, зорієнтований на використання створеного на загальнодержавному рівні економічного сегмента зовнішнього середовища. Суть цього аспекту:

варіанти відповідей

 формування системи оподаткування суб'єктів господарювання;

визначення дійової амортизаційної політики, яка сприяла б оновленню (відтворенню) матеріальних і нематеріальних активів підприємства

встановлення державою мінімального рівня заробітної плати та пенсій

всівідповіді вірні

Запитання 5

Зв'язки елементів системи управління поділяються на

варіанти відповідей

лінійні

функціональні

міжфункціональні

прямі

особисті

Запитання 6

Міжфункціональні зв'язки мають місце між підрозділами того самого рівня управління (начальник цеху—начальник цеху, начальник служби маркетингу—начальник конструкторського відділу). Характер зв'язків визначає відповідний тип організаційної структури управління суб'єктом господарюванн

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест