Основи енергоефективності підприємств харчування

Додано: 6 березня 2023
Предмет: Економіка, 10 клас
Тест виконано: 571 раз
10 запитань
Запитання 1

1. Енергоефективність – це:


варіанти відповідей

ефективне  використання енергетичних запасів

розсудливе ставлення до енергозбереження

штрафи за надмірне використання енергоресурсів

підняття тарифів на використання енергоресурсів.


Запитання 2

1. Нормативно-правові акти у сфері енергозбереження та екології в Україні – це:

варіанти відповідей

Конституція України

Закон України «Про енергетичну ефективність»

Закон України «Про ринок електричної енергії»

Закон України «Про альтернативні джерела енергії»

Запитання 3

Способи енергоефективного використання матеріалів і ресурсів на підприємствах ресторанного господарства України - це:   


варіанти відповідей

застосування якісного енерготехнологічного обладнання

правильна експлуатація електрообладнання

зменшення тривалості роботи теплонагріваючого електрообладнання

штраф за зайве використання матеріалів і ресурсів

Запитання 4

Для зниження витрати енергії на водоспоживання для миття овочів, грибів,  фруктів, ягід необхідно: 

варіанти відповідей

передбачати тільки ті обсяги води, які необхідні для кожного процесу

нагрівати до необхідної температури стільки води, стільки необхідно для миття овочів, грибів,  фруктів, ягід

використовувати нагріту воду без обмежень

жодна з відповідей невірна.

Запитання 5

Відходи овочів застосовують для подальшої переробки зокрема: 

варіанти відповідей

з відходів картоплі виробляють крохмаль

стебла петрушки, кропу, базиліку маринують

з шкірочок буряків готують буряковий настій

жодна з відповідей невірна.

Запитання 6

До значних енергозатрат у процесі механічної кулінарної обробки тушок тварин, приготування м’ясних напівфабрикатів з них і виготовлення котлетної маси належить: 


варіанти відповідей

розморожування на повітрі

застосування електрообладнання для розділення мерзлих тушок та видалення і подрібнення кісток

тривале зберігання в охолодженому стані невикористаних на даний момент частин туші, напівфабрикатів, виготовлення котлетної маси

всі відповіді вірні

Запитання 7

До Правил економії використання електроенергії, природного газу під час приготування страв належать:  


варіанти відповідей

приготування страв на полум’ї  багаття

приготування вегетаріанських страв

використання каструлі з дном, діаметр яких рівний діаметру конфорок

вимикання конфорки електроплити за кілька хвилин до завершення процесу приготування страви

Запитання 8

До енергоефективного обладнання на підприємствах ресторанного господарства України належать:    


варіанти відповідей

індукційниі плити

варочні котли

скороварки

електричні плити зі склокерамічною варильною панеллю

Запитання 9

На скорочення фінансових витрат за енерговикористання на підприємствах ГХ для приготування страв з різних видів прісного тіста та виробів з нього впливає:  

варіанти відповідей

дотримування правил жорсткої економії з використання сировини, електроенергії

чітке дотримання калькуляції та технології приготування

перехід на нічний тариф використання електроенергії

жодна з відповідей не є правильною

Запитання 10

 Комплексною системою економії електроенергії для приготування страв та гарнірів з овочів, грибів на підприємствах РГ України є:

 


варіанти відповідей

робота плити в режимі постійної готовності

застосування сучасного секційного модульованого устаткування і теплових спеціалізованих апаратів

чітке дотримування необхідної температури для приготування страв

експлуатація конфорок та духовок відповідно оптимальній температурі для якісного приготування страви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест