Основи та методи консервування харчових продуктів

Додано: 13 грудня 2023
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
12 запитань
Запитання 1

Перерахуйте фізичні методи консервування ...

варіанти відповідей

пастеризація, стерилізація, охолодження, заморожування

сушіння, вялення, консервування сіллю та цукром

маринування консервування етиловим спиртом, антибіотиками

квашення, соління, мочення

Запитання 2

Перерахуйте фізико-хімічні методи консервування ...

варіанти відповідей

пастеризація, стерилізація, охолодження, заморожування

сушіння, вялення, консервування сіллю та цукром

маринування, консервування етиловим спиртом, антибіотиками

квашення, соління, мочіння

Запитання 3

Назвіть хімічні методи консервування ...

варіанти відповідей

стерилізаці, пастеризація, охолодження, заморожування

сушіння, вяленя, консервування сіллю та цукром

маринування, квашення, копчення

соління, квашення, мочіння

Запитання 4

Стерилізація - це ...

варіанти відповідей

обробка харчового продукту при температурі 300С

обробка харчового продукту при температурі 500С

обробка харчового продукту при температурі нижче 1000С

обробка харчового продукту при температурі вище 1000С

Запитання 5

Пастеризація - це ...

варіанти відповідей

обробка харчових продуктів при температурі нижче 1000С

обробка харчових продуктів при температурі вище 1000С

обробка харчових продуктів при температурі 400С

обробка харчових продукті при температурі 250С

Запитання 6

В'ялення - це..

варіанти відповідей

зневоднення харчових продуктів

повільне зневоднення харчових продуктів

насичення водою

насичення парами

Запитання 7

Маринування - це консервування харчових продуктів ...

варіанти відповідей

сіллю

цукром

оцтовою кислотою

етиловим спиртом

Запитання 8

Соленою називають продукцію, в який переважає вміст ...

варіанти відповідей

цукру

вологи

оцтової кислоти

кухонної солі

Запитання 9

Копчення - це..

варіанти відповідей

зневоднення харчових продуктів

насичення водою

повільне зневоднення харчових продуктів

насичення антисептичними речовинами диму

Запитання 10

Консервування – це… 

варіанти відповідей

виготовлення консерв

обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності та якості

будь-який технологічний процес, що значно подовжує строк збереження продуктів у придатному для вживання в їжу вигляді з повним або частковим збереженням їхньої харчової цінності

всі відповіді вірні

Запитання 11

У якій тарі не рекомендується солити та квасити овочі? 

варіанти відповідей

в дерев’яній

в скляній

в алюмінієвій

Запитання 12

Дріжджі – це…

варіанти відповідей

одноклітинні мікроорганізми різних видів і форм, розмножуються поділом клітин

одноклітинні мікроорганізми, мають вигляд грибниці

одноклітинні мікроорганізми овальної, продовгуватої, округлої форми, розмножуються поділом та спорами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест